Gradonačelnik Križevaca, gospodin Branko Hrg, čestitao je danas, 5.10.2015. g., svim učiteljima Svjetski dan učitelja. Zahvaljujemo se na čestitci i pridružujemo se Njegovim mislima i željama!
 

"Da bi kuća bila sigurna važni su dobri temelji. Stabilna zajednica, sigurno i perspektivno društvo nužno mora imati temeljne stupove. Naravno da je temeljni stup svakog zdravog i perspektivnog društva obitelj. Bez obitelji, bez majke i oca ugrožen je opstanak ljudskog roda, jer garancija su djeca. 

Učiteljstvo je drugi važan stup društva. Iz okrilja obitelji djeca započinju svoj samostalni životni put, a učitelji su ti koji s njima čine prve korake na tom putu. Kakvo je to onda društvo koje obezvrjeđivanjem i omalovažavanjem učitelja otežava svojoj djeci te važne korake?!

Poštovane učiteljice i učitelji, vaš posao i utjecaj na društvo nemjerljiv je. Vrijeme u kojem živimo ima poremećen sustav vrijednosti, ovo je vrijeme u kojem se tradicionalna obitelj obezvrjeđuje, a učiteljstvo omalovažava. Čuvajmo obitelj jer tako čuvamo učiteljstvo.

Čestitam Dan učitelja sa željom da vam se u što skorijoj budućnosti počne vraćati dostojanstvo!"

 

Gradonačelnik Branko Hrg