Povodom obilježavanja 10. godišnjice rada Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, u četvrtak 19.05.2016. godine, u prostorijama Centra odzvanjala je pjesma, smijeh i ples. Na početku programa svima nazočnima dobrodošlicu je poželjela ravnateljica Centra Marija Prodan, osvrnuvši se na same početke brige o djeci s poteškoćama u razvoju u sklopu OŠ "Vladimira Nadzora" pa sve do 2006. godine kada Centar postaje samostalna ustanova pod nazivom Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. Ravnateljica je ujedno zahvalila na kontinuiranoj financijskoj pomoć i podršci koju Centar prima od Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije, općina i pojedinaca te kako ne bi sve ostalo na brojkama, istaknula je i postignuća koja su polaznici ostvarili na sportskim natjecanjima lokalnog, županijskog i državnog karaktera. 
Prigodnoj svečanosti nazočili su zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović u funkciji predstavnika Grada Križevaca te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal. Obojica su potvrdila ravnateljičine riječi naglasivši da briga o djeci s posebnim potrebama treba biti pravilo, a ne iznimka te da sustav mora pružati više potpore i pomoći, a manje birokracije.
Kao znak zahvale prijateljima i partnerima svi nazočni mogli su prolistati monografiju pod nazivom "Deset godina (2006. – 2016.) Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci" nastalu u čast desetogodišnjeg rada Centra te svih njegovih zaposlenika. 
Da se proslava ne bi pretvorila u formalni sastanak pobrinuli su se polaznici Centra, izvodeći vesele glazbeno - scenske točke. Osim veselja na dječjim licima, svi prisutni mogli su shvatiti poruku koja im je odaslana, poruku da bi svi trebali biti socijalno osjetljiviji prema onima kojima je pomoć potrebna.

Izvor: Grad Križevci

    

Priloženi dokumenti:
Monografija COOR KZ.pdf