U ponedjeljak 24. listopada 2016. godine u Maloj vijećnici Grada Križevaca održana je početna konferencija projekta “Pomozimo jedni drugima II“ kao nastavak aktivnosti koje su se provodile i u prethodnoj 2015./2016. školskoj godini. Naime, riječ je o projektu potpore učenicima s teškoćama u razvoju putem pomoćnika u nastavi kao osoba koje im pružaju neposrednu podršku prilikom uključivanja u razredni odjel i savladavanja školskih obveza.U školskoj godini 2016./2017. za učenike koji imaju poteškoće u praćenju nastave na području grada Križevaca osigurano je sveukupno 16 pomoćnika raspodjeljenih između tri projektna partnera: OŠ Ljudevita Modeca, OŠ “Vladimir Nazor“ i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, uz Križevački poduzetnički centar d.o.o kao novog projektnog partnera.
Grad Križevci kao nositelj projekta osigurao je 8% od ukupne vrijednosti projekta odnosno 72.603,90 kuna, a ostatak od 92% odnosno 834.944,79 kune osigurano je putem bespovratnih sredstava iz EU fondova.
Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi naglasio je komponentu održivosti projekta kroz vrijeme budući da je učenicima svake godine potrebna pomoć pomoćnika u nastavi uz želju da se u budućnosti donese prihvatljiva zakonska regulativa koja bi uređivala taj odnos. Ravnatelji križevačkih osnovnih škola i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju zahvalili su Gradu na ukazanoj potpori u svoje ime i ime svih učenika kojima je ovakav oblik pomoći potreban.
Gradonačelnik Branko Hrg pohvalio je međusobnu suradnju projektnih partnera i Grada, zahvalio se na uloženom trudu svim pomoćnicima u nastavi te zaključio kako se bogatstvo društva mjeri spremnošću svih nas da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, a ovim projektom svakako dokazujemo da smo uvijek otvoreni za pomoć.

Izvor: Krizevci.hr