preskoči na sadržaj
MHK

Ovih dana puno smo čitali, kreativno se izražavali i igrali...

      

Književni susret

Učenici 3. i 4. razreda upravo su stigli s književnog susreta s Nikolinom Manojlović Vračar koja je predstavila knjigu "Što sve... ilustrirana enciklopedija glagola" u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci.

MHK

U Mjesecu hrvatske knjige posjetili smo Gradsku knjižnicu "Franjo Marković" Križevci.

MHK

U Mjesecu hrvatske knjige koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog, učenici 3. i 4. razreda u školskoj su knjižnici slušali priču Pia Mia u parku, interaktivnu slikovnicu za poticanje cjelokupnog razvoja djeteta. Pomoću tableta “šetali” su s Piom Miom kroz proširenu stvarnost u kojoj su učili kroz igru. 

Projekt "Zajedno u radu i igri"

Kreativnom radionicom na temu igre i igračaka završilo je druženje i suradnja dviju škola.
U projektu „Zajedno u radu i igri“ sudjeluju učenici 3. b razreda učiteljice Suzane Balić iz Osnovne škole „Ljudevita Modeca“ te učenici 5. – 8. razreda učiteljice Snežane Premužić i stručna suradnica Tihana Doskočil iz našeg Centra i to već treću godinu za redom. Nizom interaktivnih radionica kroz školsku godinu, kod učenika se poticala suradnja, tolerancija, poštovanje, razumijevanje te prihvaćanje i uvažavanje različitosti.
U petak, 24.5.2019., u Oš „Ljudevita Modeca“ učenici su poslušali priču „Igračkitis“, razgovarali o igrama i igračkama kojima se vole igrati kao i o nekim zaboravljenim, starim igrama. U kreativnom dijelu izrađivali su slike igračaka plastelinom.
Uz grickalice i sok učenici su se oprostili do iduće školske godine kada nastavljaju projekt.

Projekt "Zajedno u radu i igri"

Učenici 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić i školska knjižničarka Tihana Doskočil posjetili su 27.2.2019. prijatelje iz 3. b razreda učiteljice Suzane Balić u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri“. Kako nam se bliži fašnik, takva je bila i tema radionice. Učiteljica Balić i školska knjižničarka Romana Erhatić izvele su igrokaz Željke Horvat Vukelje „Idemo na karneval“, svi zajedno otpjevali su prigodnu pjesmu „Danas je fašnik“ te naučili neke od pokladnih običaja. U kreativnom dijelu radionice ukrašavali su maske kolaž papirom, a za kraj druženja, kako i obično, počastili se keksima, grickalicama i sokom.

Projekt "Putujmo s patuljkom Putuljkom"

U sklopu projekta "Putujmo s patuljkom Putuljkom" koji provodi naša školska knjižničarka, na trećoj po redu radionici, učenici 5.-8. razreda "otputovali" su u zemlju Djeda Mraza - Finsku. Naučili su neke od zanimljivosti vezane za tu zemlju, ali i neke finske riječi kao npr. JOULUPUKKI što znači Djed Mraz smiley HO HO HO

 

Projekt "Putovanje s patuljkom Putuljkom"

U sklopu projekta "Putujemo s patuljkom Putuljkom" koji provodi naša školska knjižničarka, na drugoj po redu radionici, učenici 5.-8. razreda "otputovali" su u Njemačku i naučili neke od zanimljivosti vezane za tu europsku državu.

Na Dječjem odjelu

U četvrtak, 15.11.2018., naši su najmlađi posjetili Dječji odjel Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci povodom Mjeseca hrvatske knjige.

  

Mjesec hrvatske knjige

U srijedu, 24.10.2018., su prve dvije skupine posjetile Gradsku knjižnicu "Franjo Marković" Križevci povodom Mjeseca hrvatske knjige. Prije same posjete, u školskoj smo knjižnici ponovili pravila ponašanja u knjižnici te na koji način čuvamo knjige i slikovnice. Učenici su na Dječjem odjelu prelistali mnoštvo zanimljivih slikovnica, a knjižničarka Martina pročitala im je dvije priče.

      

Projekt "Putovanje s patuljkom Putuljkom"

Započeli smo sa školskim projektom „Putovanje s patuljkom Putuljkom“ (prema knjizi Putovanje patuljka Putuljka, autorica Galinec, M. i Višnjić Jevtić, A.).
Učenici 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić svaki će mjesec, kroz ovu školsku godinu, „putovati“ s Putuljkom u jednu od europskih zemalja s ciljem upoznavanja drugih kultura i naroda te razvijanja i poticanja multikulturalnosti.
Na uvodnoj radionici učenici su kroz priču upoznali patuljka Putuljka i njegova buduća putovanja te izradili svatko svog patuljka, sedam prijatelja koji će ga pratiti na putovanjima. Voditeljica projekta je školska knjižničarka Tihana Doskočil.

    

Mjesec hrvatske knjige

Započeli smo s aktivnostima povodom Mjeseca hrvatske knjige u školskoj knjižnici. Tako smo ovaj tjedan čitali priče Djed i repa i Vuk koji je ispao iz knjige koristeći se mozaBook-om. Učenici su uživali u čitanju i rješavanju zanimljivih zadataka na drugačiji način.

      

Dječji tjedan/ Tjedan cjeloživotnog učenja

Povodom Dječjeg tjedna i Tjedna cjeloživotnog učenja, a u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri“ u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održana je interaktivna radionica učenika 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić iz COOR-a i 3. b razreda učiteljice Suzane Balić i pripravnice Andreje Šturbek iz Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Tema radionice bila je prijateljstvo stoga su učenici poslušali prigodnu priču Gospodin Nosko nalazi prijatelja koju im je pročitala knjižničarka Tihana Doskočil. Razgovarali su o važnosti i kvalitetama pravog prijateljstva, a u kreativnom dijelu radionice učenici su radili u paru pomažući jedan drugome, što pravi prijatelji i rade. Na samom kraju uslijedilo je igranje i druženje na školskom dvorištu.

          

Književni susret

U sklopu projekta „Čitajmo zajedno“ u ponedjeljak, 28.5.2018., ugostili smo križevačkog pisca i pjesnika Josipa Petrlića Pjera. U veseloj atmosferi učenici su čuli nekoliko pjesnikovih pjesama iz zbirke poezije za djecu „Domoljublje i trublje“ te o zgodama razigranog ždrebeta Vilima iz knjige „Bilogorske zgode“. Svi zajedno zapjevali su uz zvukove gitare te se pozdravili do nekog idućeg susreta.

 
 
 
Druženje učenika triju škola

Sudionici eTwinning projekta „Upoznajmo se!“ koji provode tri škole, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i V. osnovna škola Bjelovar, okupili su se na završnom druženju.
Nizom aktivnosti kroz 2017./2018. školsku godinu učenici triju škola upoznavali su se međusobno, predstavljali kraj iz kojeg dolaze, običaje... a u završnoj fazi projekta organizirano je zajedničko druženje. Skype susretom dogovoreno je mjesto, vrijeme i aktivnosti koje će se provoditi pa su se tako u četvrtak, 24.5., okupili u mjestu Jabučeta pokraj Bjelovara na imanju Restorana i vinarije Coner.Domaćini su ih velikodušno dočekali s doručkom i prirodnim domaćim sokovima te ih proveli imanjem. Vidjeli su vinograd te čuli sve o suvremenom procesu izrade vina i skladištenja. Uslijedio je najzabavniji dio raznih igara i druženja na igralištu i piknik livadi, a na samom kraju domaćini su sve sudionike počastili ukusnim ručkom i kolačima.

Zahvaljujemo osoblju Restorana i vinarije Coner na velikodušnosti i ugošćavanju!

          

Projekt "Zajedno u radu i igri"

Posljednji puta ove školske godine učenici 2. b razreda učiteljice Suzane Balić i pripravnice Andree Šturbek iz Oš Ljudevita Modeca posjetili su svoje prijatelje, učenike 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić, pomoćnika u nastavi Borisa Nikšića i školsku knjižničarku Tihanu Doskočil iz našeg Centra u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri.“

Završno druženje domaćini su odlučili posvetiti smijehu povodom Svjetskog dana smijeha. Bilo je tu viceva, čitanja šaljive pjesme, raznih igara koje su poticale na smijeh te crtanja karikatura jedni drugih. Na samom kraju uslijedilo je igranje, a školskim dvorištem orio se smijeh što je bio i cilj ove radionice.

Učenici su se pozdravili do iduće školske godine kada nastavljaju projekt.

          

5.-8. razred u posjeti prijateljima iz OŠ Lj. Modeca

U utorak, 13.3.2018., posjetili smo naše prijatelje 2. b razreda učiteljice Suzane Balić i pripravnicu Andreu Šturbek iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri!“.
Domaćini su nas veselo dočekali, mi smo im poklonili naše uratke, slikovnicu koju smo izradili te izvezena srca na papirnatom tanjuru, i odmah prionuli na posao. Knjižničarka Romana Erhatić pročitala je priču "Ljubavna priča jednog žapca" koja je bila inspiracija učenicima za prvi zadatak, a to je pisanje priče ili pjesme "Zaljubljeni žabac". Uz pomoć ponuđenih riječi, učenici su napisali originalne stihove koje su ponosno pročitali ostalima. Nakon kraćeg odmora, nastavili su s kreativnim radom i to s izradom žabica, bubamara i pčelica od kolaž papira. Na kraju druženja domaćini su nas počastili grickalicama i sokom te pozdravili do skorog susreta u našem Centru.

http://prigorski.hr/projekt-krizevcima-zajedno-radu-igri/

          

Kolač Prijateljstva

U školskoj knjižnici čitali smo priču Melite Kraus Kolač Prijateljstva. Svi znamo da je prijateljstvo kao i ljubav neprocjenjivo blago no ježić Zlatko i hrčkica Boža iz ove zanimljive priče nisu baš voljeli društvo i bili su podosta škrti. Zato je vila Pekmeza, koja je živjela u susjedstvu, odlučila unijeti zraku prijateljstva među svoje samotne susjede i pozvati ih na čudotvorni kolač prijateljstva. I mi smo ga kušali i uistinu je čudotvoran... postao je fin tek kad smo ga podijelili s prijateljima!

      

eTwinning projekt- Valentinovo

U sklopu eTwining projekta obilježili smo Dan zaljubljenih čitanjem priče Vuk koji je tražio ljubav. Potom smo saželi tekst, ilustrirali ga i izradili slikovnicu koju ćemo poslati eTwining prijateljima u V. osnovnu školu Bjelovar i COOR Podravsko sunce Koprivnica. Nadamo se da će im se naša slikovnica svidjeti i koristiti im u radu.

          

"Modeci" na Danu otvorenih vrata COOR-a

U sklopu projekta „Zajedno u radu i igri“ učenici 2.b razreda učiteljice Suzane Balić posjetili su prijatelje 6./7./8. razreda učiteljice Snežane Premužić i školsku knjižničarku Tihanu Doskočil povodom Dana otvorenih vrata Centra. Na kreativnoj radionici izrađivali su božićne ukrase quilling tehnikom uz zvukove prigodnih pjesama. Nakon radnog dijela okupili su se zajedno s ostalom djecom, učenicima, učiteljima i gostima u holu Centra kako bi predstavili svoje uratke kojima su okitili božićnu jelku. Na kraju su svi zajedno uživali u pjesmi, plesu i neizostavnim grickalicama.

        

Književni susret

Učenici od 1. do 8. razreda našeg Centra bili su na književnom susretu sa Željkom Horvat-Vukelja u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci, u četvrtak, 23.11.2017.

     

Druženje uz knjigu

U utorak, 21.11.2017., smo se ponovno družili uz knjigu s prijateljima iz Osnovne škole Ljudevita Modeca. Učenici 4.d razreda učiteljice Tanje Kulović Balić i šk. knjižničarka Romana Erhatić došli su u goste učenicama POOS 11-14 godina i njihovoj učiteljici Mirjani Vrdoljak. Na samom početku gosti su svojim prijateljicama poklonili poruke prijateljstva u kovertama koje su sami izradili i oslikali. Knjižničarka Tihana Doskočil pročitala im je priču Helen Cooper Juha od bundeve, o troje šumskih prijatelja koji usprkos svojim različitostima zajedno žive i surađuju. Prema spomenutoj priči svi zajedno izradili su slikopriču, a za kraj druženja počastili se sokom i grickalicama.

     

Međunarodni mjesec školskih knjižnica

Obilježili smo Međunarodni mjesec školskih knjižnica cjelojutarnjim čitanjem priča...

       

U Gradskoj knjižnici

Još jedna grupa učenika Centra posjetila je Gradsku knjižnicu „Franjo Marković“ Križevci u Mjesecu hrvatske knjige.

      

Projekt "Čitajmo zajedno!"

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u sklopu školskog projekta Čitajmo zajedno, učenici PSP-a i knjižničarka Tihana Doskočil posjetili su Gradsku knjižnicu „Franjo Marković“ Križevci. Razgledali su prostor knjižnice, a na Dječjem odjelu knjižničarka Martina pripremila im je zadatak: pronaći sve knjige koje neispravno stoje na policama te ih složiti ispravno. Čuli su priču o pastelama u štrajku, a za kraj su malo i bojali.

  

Školska knjižnica u Oš Ljudevita Modeca

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenice POOS 11-14 godina, učiteljica Mirjana, knjižničarka Tihana i pomoćnice Renata i Mihaela posjetile su školsku knjižnicu Oš Ljudevita Modeca. Školska knjižničarka Romana Erhatić dočekala nas je u društvu učenika 4.d razreda i njihove učiteljice Tanje Kulović Balić. Svi su se međusobno predstavili, malo se razgibali kako bi u miru poslušali priču Najotmjeniji div u gradu. Na kraju su nas domaćini počastili s grickalicama, keksima i sokom, a mi smo ih pozvali da dođu u školsku knjižnicu našeg Centra da ponovno zajedno radimo i družimo se.

  

 
 
 
U Gradskoj knjižnici

U Mjesecu smo hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog. Jedna od aktivnosti taj mjesec je posjeta Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci.

U petak, 20.10.2017., knjižnicu su razgledali naši vrtićanci te učenici učiteljica Ivane Dugine Baran, Sandre Belajec i Suzane Lukačić. 

          

Projekt "Zajedno u radu i igri"

I ove školske godine nastavili smo suradnju s učenicima 2.b razreda i njihovom učiteljicom Suzanom Balić iz Oš Ljudevita Modeca Križevci u sklopu projekta "Zajedno u radu i igri".

Učenici 6.-8.razreda, učiteljica Snežana Premužić i školska knjižničarka Tihana Doskočil posjetili su prijatelje koji su ih na početku veselo pozdravili i počastili ih s dvije recitacije na temu Dana kruha. Kako je baš Dan kruha bila glavna tema susreta, školska knjižničarka Romana Erhatić pročitala je nekoliko zagonetki te pjesmu Kiflica i kruh. Uslijedio je kreativan dio pa je tako nastalo mnoštvo pekara od kolaž papira, a učenici su mogli iskusiti i kako je to biti pekar - od tijesta su izradili slova. Na kraju su se svi zasladili keksima, grickalicama i sokom te dogovorili novo druženje već u prosincu.

      

U školskoj knjižnici

Dana 22.9.2017. školsku su knjižnicu posjetili učenici POOS 7-11 godina s učiteljicom Ivanom Duginom Baran. Upoznali su se s pravilima ponašanja u knjižnici i odnosu prema knjigama. Učenici su pregledali razne slikovnice te neke posudili za čitanje u učionici!

U školskoj knjižnici

U četvrtak, 14.9.2017., školsku knjižnicu posjetili su učenici POOS 7 - 11 godina i njihova učiteljica Sunčica Prugović Ivšak. Razgledali su police s mnoštvo slikovnica, naučili kako se odnositi prema knjigama, a školska knjižničarka pročitala im je nekoliko zanimljivih slikovnica o životinjama. Za kraj svatko je izabrao i posudio slikovnicu koje će zajedno čitati u svojoj skupini.

    

Slonić Elmer

U četvrtak, 30.3.2017., učenicima POOS 11-14 godina školska je knjižničarka čitala slikovnicu o neobičnom, šarenom slonu Elmeru koji nije želio biti različit od ostalih slonova. Učenicima se priča svidjela jer su na kraju zaključili kako je ipak ljepše i zanimljivije biti drugačiji. 

  

Suradnja dviju škola

U četvrtak, 16.2.2017., učenici 1./2./3./4./5. razreda s učiteljicom Snežanom Premužić, asistenticom Kristinom Kostibol i školskom knjižničarkom Tihanom Doskočil, posjetili su povodom Valentinova učenike 1. b razreda Osnovne škole "Ljudevita Modeca" i njihovu učiteljicu Suzanu Balić. Nakon kratkog predstavljanja, učenici COOR-a darivali su domaćine prigodnim šarenim straničnicima koje su sami izradili, a izveli su scensku igru s pokretom te naučili isto i svoje nove prijatelje. Uslijedila je kreativna radionica izrade srcolikog stabla od kolaž papira, a svoje radove ponosno su izložili svi učenici. Na kraju su se svi zajedno družili uz grickalice i pjesmu.

Cilj ovog druženja bila je suradnja, integracija i socijalizacija te razvoj empatije.

U veselom i ugodnom društvu vrijeme brzo prolazi pa je dogovoren ponovni susret na proljeće kada će naši učenici ugostiti učenike 1. b razreda i njihovu učiteljicu.

Knjigovježba

U četvrtak, 19.11.2015. godine, profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Dario Sokač, je na prijedlog stručne suradnice knjižničarke Ane Rajković, izveo s učenicima i nekim zaposlenicima Centra Knjigovježbu. Vježbali smo u predvorju škole, s osmijehom na licu, te knjigama u rukama ili na glavama. Rezultat je odličan i ponovit ćemo uskoro. Hvala profesoru Dariu na velikoj volji i trudu!

Mjesec knjige u knjižnici Centra

U utorak, 3.11.2015. g., u knjižnici Centra obilježili smo Mjesec knjige u ugodnom društvu učenika Posebno odgojno-obrazovnih skupina 11-14 i 14-17 godina. Posjetili su knjižnicu u pratnji svojih razrednica Helene Strsoglavec, mag.rehab.educ. i Lane Mlinarić, mag.soc.ped.reh, te pomoćnika u nastavi Dijane Fištrović, Borisa Nikšića i Ivana Iveljića. Nekim učenicima bio je to prvi posjet knjižnici. Knjižničarka i razrednice su učenicima čitale priče. koje su ih razveselile i svidjele im se. Lijepo smo se družili čitajući. Hvala učiteljicama Heleni i Lani, pomoćnicima u nastavi i  učenicima na posjetu knjižnici i što su nas podsjetili koliko je važno čitati.

Čitanje priča u knjižnici

Veseli i zaigrani učenici 6. i 8. razreda, jednoga su dana došli u knjižnicu i zamolili me da pišem priče za njih, pa ću im ih čitati. Inspirirana njihovim željama, mašta mi je proradila i priče su nastale. U utorak, 7.4.2015., čitali smo njihove priče. Oduševljenje je bilo toliko veliko, da smo svaku priču čitali i dva puta. Njihove reakcije samo su me potakle da nastavim pisati dječje priče i da zajedno čitajući, uživamo u svijetu mašte i želja.

 

Darivanje knjiga učenicima

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, prošli smo tjedan u Kutku za čitanje sakupljali knjige za naše učenike. U ponedjeljak, 16.2.2015., darivali smo knjige i slikovnice našim učenicima i vrtićancima. Darovi su ih razveselili, a vjerujemo i povećali njihovu ljubav prema knjizi i čitanju.

Mjesec hrvatske knjige

Od 15.10. - 15.11. obilježili smo Mjesec hrvatske knjige sljedećim aktivnostima:

- već tradicionalno posjetili smo Gradsku knjižnicu "Franjo Marković" Križevci kako bi prelistali mnoge zanimljive slikovnice koje nemamo u našoj školskoj knjižnici te smo se poigrali didaktičkim igračkama;

   

- učenici 1./3./4./5. razreda te POOS 7-11 godina ponovili su što sve možemo posuditi u knjižnici te kako se moramo odnositi prema knjigama, a posjetili su i knjižaru kako bi naučili razliku između knjižnice i knjižare;

    

- učenici 7./8. razreda izradili su straničnike crtajući obilježja grada Križevaca. Iste su poklonili prijateljima iz bjelovarske V. osnovne škole koji su njima poslali svoje straničnike s obilježjima grada Bjelovara. Na taj način i jedni i drugi naučili su nešto o oba grada;

 

- učenici 6./8. razreda izradili su slikopriču "Šuma Striborova" nakon obrade lektire;

- a na kraju su učitelji i stručni suradnici sudjelovali na radionici izrade taktilne slikovnice na temu mjeseca prosinca.

     

Ivana B. Mažuranić: Šuma Striborova

U utorak, 14.10.2014., školsku knjižnicu posjetili su učenici 6./8. razreda. Obradu priče Ivane Brlić Mažuranić Šuma Striborova povezali smo s Građanskim odgojem i obrazovanjem, likovnom kulturom te Mjesecom hrvatske knjige. Tako smo kroz ovu priču naučili da dobro uvijek pobijeđuje zlo, a izradili smo i slikopriču koju su učenici ponosno izložili na pano u holu škole.

   

Kreativne radionice u Crvenom križu

U srijedu, 11.6.2014., naša školska knjižničarka Tihana Doskočil održala je kreativnu radionicu izrade nakita u prostorima Crvenog križa u sklopu "dnevnog boravka" s osobama starije životne dobi. Bila je to prva u nizu radionica na kojima će sudionici izradjivati razne vrste nakita od perli.

 

Književni susret

U ponedjeljak, 26.5.2014., ugostili smo pjesnikinju Ivanu Kranželić koja nam je predstavila svoju prvu zbirku pjesama pod nazivom "Čemu služe stvari?". Pjesnikinja je učenicima čitala svoje pjesme, razgovarala o njihovom doživljaju pročitanog te ih na kraju motivirala da glinom modeliraju motive iz pjesama.

 

Izrada naušnica

U četvrtak, 8.5.2014., školska knjižničarka podučila je učenike POOS 17-21 godina kako izraditi naušnice od raznih perli.

 

Projekt "Upoznajmo se!"

Nakon što su učenike 5./7. razreda u prošlom polugodištu posjetili prijatelji iz bjelovarske V. osnovne škole, u sklopu projekta školske knjižničarke "Upoznajmo se!", 27.3.2014. posjetili su i oni njih. Učenici 6. razreda i njihova učiteljica ugostili su ih u školskoj knjižnici gdje su sudjelovali na zajedničkoj kreativnoj radionici izrade privjesaka quilling tehnikom. Razgledali su školu, pozdravili ostale učenike i učitelje te se puni dojmova vratili u Centar uz obećanje za ponovni susret, uskoro! :)

     

Proljetni vjenčići

Učenici i stručna suradnica Mihaela Brkić izradili su proljetne vjenčiće quilling tehnikom...

       

Proljeće

Na kreativnoj radionici, učenici 5./7. razreda i školska knjižničarka izradili su proljetne vjenčiće od filca.

   

Kreativna radionica povodom Valentinova

Pripreme za Valentinovo su počele! Tako su učenici 5./7. razreda u sklopu projekta „Upoznajmo se!“ izradili čestitku za svoje prijatelje iz V. osnovne škole Bjelovar.

   

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

Kako bi obilježili Mjesec hrvatske knjige, u školskoj knjižnici odvile su se kako kreativne tako i interaktivne radionice kao što su izrada straničnika u sklopu projekta "Upoznajmo se!" koje su učenici 5./7. razreda poklonili prijateljima iz Bjelovara; u dvije POOS 7 - 14 godina učenici su odgledali kratki igrokaz "Kad bi slikovnice pričale..." te su izradili plakat "Što slikovnice ne vole?". Posjetili smo i, već tradicionalno, Dječji odjel Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci gdje su učenici s oduševljenjem prolistali razne zanimljive knjige i slikovnice.

     

Projekt "Upoznajmo se!"

Naša školska knjižničarka Tihana Doskočil započela je suradnju dviju škola u kojima radi: COOR Križevci i V. osnovna škola Bjelovar u obliku radionica pod nazivom „Upoznajmo se!“. Uključeni su učenici 5./7. razreda COOR-a te 6. razreda iz Bjelovara. Kroz razne radionice učenci su se međusobno upoznali, jedni drugima predstavili grad u kojem žive, a sve to povezivali su s određenim lektirnim naslovima, nastavnim temama i aktivnostima. Najuzbudljiviji dio suradnje za učenike je svakako bio posjet Bjelovarčana COOR-u u četvrtak, 7. studenog 2013. Učenici 5./7. razreda i učiteljica Mirjana Vrdoljak ugostili su prijatelje u svom razredu. Stručna suradnica Mihaela Brkić nauičila ih je izrađivati ukrase za bor tehnikom quiling, razgledali su školu, a druženje je završeno pjesmom i plesom. Suradnja dviju škola se nastavlja, a iduće polugodište Bjelovarčani ugošćuju nas.

     

Na Dječjem odjelu 3

I u srijedu, 30.10.2013., posjetili smo Dječji odjel i to učenici POOS-a 14-17 godina učitelja Alena Vitanovića..

   

Na Dječjem odjelu 2

I u četvrtak, 24.10.2013., posjetili smo Dječji odjel Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci, ovaj puta učenici 5. razreda te POOS 7 - 11 godina.

   

Na Dječjem odjelu 1

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici POOS-a 14 – 17 godina učiteljice Kristine Kranjčević posjetili su Dječji odjel Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.

     

Mjesec hrvatske knjige

Povodom Mjeseca hrvatske knjige počele su razne aktivnosti u našoj školskoj knjižnici. Tako su u petak, 18.10.2013., učenici 5./7. razreda, u sklopu projekta „Upoznajmo se!“, izrađivali šarene straničnike koje su poštom poslali prijateljima u V. osnovnu školu Bjelovar.

 

Započinje...

Jesen

Kako bi pozdravili jesen, učenici posebnih odgojno-obrazovnih skupina dobili su Jesensku bilježnicu sa zanimljivim zadacima na temu jeseni.

     

Sačuvajmo zdrave zube!

U suradnji s našom medicinskom sestrom i ove godine, kao i prošle, obilježili smo Dan za zdrave zube interaktivnom radionicom te odlaskom kod stomatologinje dr. Vesne Šikač Šanko koja je učenicima pregledala zube i uputila ih, po potrebi, na daljnje liječenje.

   

ŽSV školskih knjižničara

U utorak, 7.5.2013., naša škola bila je domaćin Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara. Nakon pozdravnog govora ravnateljice Marije Prodan, krenuli smo s radom... bilo je tu vrlo zanimljivih i korisnih predavanja, primjera dobre prakse te informacija koje smo čuli.

   

Mjesec hrvatske knjige

Kako bi obilježili Mjesec hrvatske knjige, knjižničarka naše škole organizirala je niz aktivnosti za učenike. Već tradicionalno posjetili smo Dječji odjel  Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci gdje smo prelistali mnoge zanimljive knjige i slikovnice te pogledali crtić Muha Zumza. Imali smo i kreativnu radionicu izrade šarenih straničnika kako bi svatko mogao označiti stranicu knjige kod završetka čitanja. I na kraju, u suradnji sa stručnim suradnicama edukacijsko-rehabilitacijskog profila i logopedinje, održan je igrokaz „Crvena koka i prijatelji“ u sklopu projekta škole „Moja slikovnica“ za učenike nižih razreda i posebnih odgojno-obrazovnih skupina. Glumile su učiteljice, ali i učenici.

       

Grupni program "Sretan sam jer sam dobar"

U suradnji sa stručnom suradnicom edukacijsko-rehabilitacijskog profila provodi se grupni program „Sretan sam jer sam dobar“ za učenike 8. razreda. Cilj programa je kroz 13 radionica učenike poučiti o otvorenoj/zatvorenoj komunikaciji odnosno, kako nenasilno rješavati sukobe.

     

Dan za zdrave zube

U suradnji s našom medicinskom sestrom i ove godine, kao i prošle, obilježili smo Dan za zdrave zube interaktivnom radionicom te odlaskom kod stomatologa koji je učenicima pregledao zube i uputio ih, po potrebi, na daljnje liječenje.

Majčin dan

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva pa smo i mi željeli obilježiti taj dan interaktivnom/kreativnom radionicom čitanja pjesama o majkama, ispunjavanjem radnih listova i izradom plakata – JA VOLIM MAMU...

                                                                                                     .

Svjetski dan knjige

Kako bi obilježili Svjetski dan knjige, za učenike 5, 7. i 8. razreda održan je nastavni sat Put knjige od autora do čitatelja. Učenici su se upoznali s glavnim dijelovima knjige, naslovnom stranicom i informacijama koje nam ona daje te osobama koje susrećemo na Putu od autora do čitatelja.

Edukativna šetnja gradom

Povodom obilježavanja Dana grada, u ponedjeljak 16.4., stručne suradnice defektologinja i knjižničarka organizirale su edukativnu šetnju gradom kako bi učenici bolje upoznali grad u kojem žive. Upoznavši se ukratko s poviješću grada putem Power Point prezentacije, krenuli smo u spomenutu šetnju prema unaprijed izrađenoj karti - obišli smo Dom zdravlja, HEP, Hrvatsku poštu, Gradski muzej, Crkvu sv. Ane... neke od ustanova i znamenitosti grada Križevaca.

Po povratku u školu, izradili smo plakat vezan uz šetnju koji ćemo izlagati na trgu za Dan grada. 

   

vijesti
Interaktivna radionica povodom Valentinova

Kako se bliži blagdan sv. Valentina, stručne suradnice Miranda Pijuk, Tihana Doskočil i medicinska sestra Martina Ječmenjak odlučile su za učenike 7. i 8. razreda te radnog osposobljavanja pripremiti interaktivnu radionicu povodom Valentinova.

U ugodnom ambijentu školske knjižnice ukrašene srcima voditeljice su s učenicima razgovarale o srcu kao organu (izgled, funkcija...), o zaljubljenosti, ljubavi, vrstama ljubavi, načinu iskazivanja istog te o tome kada se obilježava Dan zaljubljenih.

Uslijedila je Power Point prezentacija o legendi blagdana sv. Valentina te o običaju pisanja ljubavnih čestitki.

Kao završnu aktivnost, učenici su samostalno pisali ljubavne čestitke koje su voditeljice, kao članovi žiria, čitale i ocjenjivale te učeniku i učenici koji su napisali najljepše ljubavne čestitke, udjelile diplome za najljepše napisane ljubavne čestitke. S obzirom da su i ostale čestitke bile vrlo lijepo napisane, njihovi autori dobili su diplomu za sudjelovanje na radionici pisanja ljubavnih čestitki.

Kako nam je bilo, pogledajte u Foto-galeriji.

TražilicaKalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!


Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju