preskoči na sadržaj

Centar za odgoj,obrazovanje i rehabilitaciju Križevci

Slonić Elmer

U četvrtak, 30.3.2017., učenicima POOS 11-14 godina školska je knjižničarka čitala slikovnicu o neobičnom, šarenom slonu Elmeru koji nije želio biti različit od ostalih slonova. Učenicima se priča svidjela jer su na kraju zaključili kako je ipak ljepše i zanimljivije biti drugačiji. 

  


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Suradnja dviju škola

U četvrtak, 16.2.2017., učenici 1./2./3./4./5. razreda s učiteljicom Snežanom Premužić, asistenticom Kristinom Kostibol i školskom knjižničarkom Tihanom Doskočil, posjetili su povodom Valentinova učenike 1. b razreda Osnovne škole "Ljudevita Modeca" i njihovu učiteljicu Suzanu Balić. Nakon kratkog predstavljanja, učenici COOR-a darivali su domaćine prigodnim šarenim straničnicima koje su sami izradili, a izveli su scensku igru s pokretom te naučili isto i svoje nove prijatelje. Uslijedila je kreativna radionica izrade srcolikog stabla od kolaž papira, a svoje radove ponosno su izložili svi učenici. Na kraju su se svi zajedno družili uz grickalice i pjesmu.

Cilj ovog druženja bila je suradnja, integracija i socijalizacija te razvoj empatije.

U veselom i ugodnom društvu vrijeme brzo prolazi pa je dogovoren ponovni susret na proljeće kada će naši učenici ugostiti učenike 1. b razreda i njihovu učiteljicu.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Knjigovježba

U četvrtak, 19.11.2015. godine, profesor tjelesne i zdravstvene kulture, Dario Sokač, je na prijedlog stručne suradnice knjižničarke Ane Rajković, izveo s učenicima i nekim zaposlenicima Centra Knjigovježbu. Vježbali smo u predvorju škole, s osmijehom na licu, te knjigama u rukama ili na glavama. Rezultat je odličan i ponovit ćemo uskoro. Hvala profesoru Dariu na velikoj volji i trudu!


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Mjesec knjige u knjižnici Centra

U utorak, 3.11.2015. g., u knjižnici Centra obilježili smo Mjesec knjige u ugodnom društvu učenika Posebno odgojno-obrazovnih skupina 11-14 i 14-17 godina. Posjetili su knjižnicu u pratnji svojih razrednica Helene Strsoglavec, mag.rehab.educ. i Lane Mlinarić, mag.soc.ped.reh, te pomoćnika u nastavi Dijane Fištrović, Borisa Nikšića i Ivana Iveljića. Nekim učenicima bio je to prvi posjet knjižnici. Knjižničarka i razrednice su učenicima čitale priče. koje su ih razveselile i svidjele im se. Lijepo smo se družili čitajući. Hvala učiteljicama Heleni i Lani, pomoćnicima u nastavi i  učenicima na posjetu knjižnici i što su nas podsjetili koliko je važno čitati.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Čitanje priča u knjižnici

Veseli i zaigrani učenici 6. i 8. razreda, jednoga su dana došli u knjižnicu i zamolili me da pišem priče za njih, pa ću im ih čitati. Inspirirana njihovim željama, mašta mi je proradila i priče su nastale. U utorak, 7.4.2015., čitali smo njihove priče. Oduševljenje je bilo toliko veliko, da smo svaku priču čitali i dva puta. Njihove reakcije samo su me potakle da nastavim pisati dječje priče i da zajedno čitajući, uživamo u svijetu mašte i želja.

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Darivanje knjiga učenicima

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, prošli smo tjedan u Kutku za čitanje sakupljali knjige za naše učenike. U ponedjeljak, 16.2.2015., darivali smo knjige i slikovnice našim učenicima i vrtićancima. Darovi su ih razveselili, a vjerujemo i povećali njihovu ljubav prema knjizi i čitanju.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Mjesec hrvatske knjige

Od 15.10. - 15.11. obilježili smo Mjesec hrvatske knjige sljedećim aktivnostima:

- već tradicionalno posjetili smo Gradsku knjižnicu "Franjo Marković" Križevci kako bi prelistali mnoge zanimljive slikovnice koje nemamo u našoj školskoj knjižnici te smo se poigrali didaktičkim igračkama;

   

- učenici 1./3./4./5. razreda te POOS 7-11 godina ponovili su što sve možemo posuditi u knjižnici te kako se moramo odnositi prema knjigama, a posjetili su i knjižaru kako bi naučili razliku između knjižnice i knjižare;

    

- učenici 7./8. razreda izradili su straničnike crtajući obilježja grada Križevaca. Iste su poklonili prijateljima iz bjelovarske V. osnovne škole koji su njima poslali svoje straničnike s obilježjima grada Bjelovara. Na taj način i jedni i drugi naučili su nešto o oba grada;

 

- učenici 6./8. razreda izradili su slikopriču "Šuma Striborova" nakon obrade lektire;

- a na kraju su učitelji i stručni suradnici sudjelovali na radionici izrade taktilne slikovnice na temu mjeseca prosinca.

     


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Ivana B. Mažuranić: Šuma Striborova

U utorak, 14.10.2014., školsku knjižnicu posjetili su učenici 6./8. razreda. Obradu priče Ivane Brlić Mažuranić Šuma Striborova povezali smo s Građanskim odgojem i obrazovanjem, likovnom kulturom te Mjesecom hrvatske knjige. Tako smo kroz ovu priču naučili da dobro uvijek pobijeđuje zlo, a izradili smo i slikopriču koju su učenici ponosno izložili na pano u holu škole.

   


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Kreativne radionice u Crvenom križu

U srijedu, 11.6.2014., naša školska knjižničarka Tihana Doskočil održala je kreativnu radionicu izrade nakita u prostorima Crvenog križa u sklopu "dnevnog boravka" s osobama starije životne dobi. Bila je to prva u nizu radionica na kojima će sudionici izradjivati razne vrste nakita od perli.

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Književni susret

U ponedjeljak, 26.5.2014., ugostili smo pjesnikinju Ivanu Kranželić koja nam je predstavila svoju prvu zbirku pjesama pod nazivom "Čemu služe stvari?". Pjesnikinja je učenicima čitala svoje pjesme, razgovarala o njihovom doživljaju pročitanog te ih na kraju motivirala da glinom modeliraju motive iz pjesama.

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Izrada naušnica

U četvrtak, 8.5.2014., školska knjižničarka podučila je učenike POOS 17-21 godina kako izraditi naušnice od raznih perli.

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Projekt "Upoznajmo se!"

Nakon što su učenike 5./7. razreda u prošlom polugodištu posjetili prijatelji iz bjelovarske V. osnovne škole, u sklopu projekta školske knjižničarke "Upoznajmo se!", 27.3.2014. posjetili su i oni njih. Učenici 6. razreda i njihova učiteljica ugostili su ih u školskoj knjižnici gdje su sudjelovali na zajedničkoj kreativnoj radionici izrade privjesaka quilling tehnikom. Razgledali su školu, pozdravili ostale učenike i učitelje te se puni dojmova vratili u Centar uz obećanje za ponovni susret, uskoro! :)

     


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Proljetni vjenčići

Učenici i stručna suradnica Mihaela Brkić izradili su proljetne vjenčiće quilling tehnikom...

       


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Proljeće

Na kreativnoj radionici, učenici 5./7. razreda i školska knjižničarka izradili su proljetne vjenčiće od filca.

   


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Kreativna radionica povodom Valentinova

Pripreme za Valentinovo su počele! Tako su učenici 5./7. razreda u sklopu projekta „Upoznajmo se!“ izradili čestitku za svoje prijatelje iz V. osnovne škole Bjelovar.

   


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

Kako bi obilježili Mjesec hrvatske knjige, u školskoj knjižnici odvile su se kako kreativne tako i interaktivne radionice kao što su izrada straničnika u sklopu projekta "Upoznajmo se!" koje su učenici 5./7. razreda poklonili prijateljima iz Bjelovara; u dvije POOS 7 - 14 godina učenici su odgledali kratki igrokaz "Kad bi slikovnice pričale..." te su izradili plakat "Što slikovnice ne vole?". Posjetili smo i, već tradicionalno, Dječji odjel Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci gdje su učenici s oduševljenjem prolistali razne zanimljive knjige i slikovnice.

     


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Projekt "Upoznajmo se!"

Naša školska knjižničarka Tihana Doskočil započela je suradnju dviju škola u kojima radi: COOR Križevci i V. osnovna škola Bjelovar u obliku radionica pod nazivom „Upoznajmo se!“. Uključeni su učenici 5./7. razreda COOR-a te 6. razreda iz Bjelovara. Kroz razne radionice učenci su se međusobno upoznali, jedni drugima predstavili grad u kojem žive, a sve to povezivali su s određenim lektirnim naslovima, nastavnim temama i aktivnostima. Najuzbudljiviji dio suradnje za učenike je svakako bio posjet Bjelovarčana COOR-u u četvrtak, 7. studenog 2013. Učenici 5./7. razreda i učiteljica Mirjana Vrdoljak ugostili su prijatelje u svom razredu. Stručna suradnica Mihaela Brkić nauičila ih je izrađivati ukrase za bor tehnikom quiling, razgledali su školu, a druženje je završeno pjesmom i plesom. Suradnja dviju škola se nastavlja, a iduće polugodište Bjelovarčani ugošćuju nas.

     


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Na Dječjem odjelu 3

I u srijedu, 30.10.2013., posjetili smo Dječji odjel i to učenici POOS-a 14-17 godina učitelja Alena Vitanovića..

   


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Na Dječjem odjelu 2

I u četvrtak, 24.10.2013., posjetili smo Dječji odjel Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci, ovaj puta učenici 5. razreda te POOS 7 - 11 godina.

   


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Na Dječjem odjelu 1

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici POOS-a 14 – 17 godina učiteljice Kristine Kranjčević posjetili su Dječji odjel Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.

     


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Mjesec hrvatske knjige

Povodom Mjeseca hrvatske knjige počele su razne aktivnosti u našoj školskoj knjižnici. Tako su u petak, 18.10.2013., učenici 5./7. razreda, u sklopu projekta „Upoznajmo se!“, izrađivali šarene straničnike koje su poštom poslali prijateljima u V. osnovnu školu Bjelovar.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


 

Započinje...


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Jesen

Kako bi pozdravili jesen, učenici posebnih odgojno-obrazovnih skupina dobili su Jesensku bilježnicu sa zanimljivim zadacima na temu jeseni.

     


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Sačuvajmo zdrave zube!

U suradnji s našom medicinskom sestrom i ove godine, kao i prošle, obilježili smo Dan za zdrave zube interaktivnom radionicom te odlaskom kod stomatologinje dr. Vesne Šikač Šanko koja je učenicima pregledala zube i uputila ih, po potrebi, na daljnje liječenje.

   


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


ŽSV školskih knjižničara

U utorak, 7.5.2013., naša škola bila je domaćin Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara. Nakon pozdravnog govora ravnateljice Marije Prodan, krenuli smo s radom... bilo je tu vrlo zanimljivih i korisnih predavanja, primjera dobre prakse te informacija koje smo čuli.

   


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Mjesec hrvatske knjige

Kako bi obilježili Mjesec hrvatske knjige, knjižničarka naše škole organizirala je niz aktivnosti za učenike. Već tradicionalno posjetili smo Dječji odjel  Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci gdje smo prelistali mnoge zanimljive knjige i slikovnice te pogledali crtić Muha Zumza. Imali smo i kreativnu radionicu izrade šarenih straničnika kako bi svatko mogao označiti stranicu knjige kod završetka čitanja. I na kraju, u suradnji sa stručnim suradnicama edukacijsko-rehabilitacijskog profila i logopedinje, održan je igrokaz „Crvena koka i prijatelji“ u sklopu projekta škole „Moja slikovnica“ za učenike nižih razreda i posebnih odgojno-obrazovnih skupina. Glumile su učiteljice, ali i učenici.

       


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Grupni program "Sretan sam jer sam dobar"

U suradnji sa stručnom suradnicom edukacijsko-rehabilitacijskog profila provodi se grupni program „Sretan sam jer sam dobar“ za učenike 8. razreda. Cilj programa je kroz 13 radionica učenike poučiti o otvorenoj/zatvorenoj komunikaciji odnosno, kako nenasilno rješavati sukobe.

     


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Dan za zdrave zube

U suradnji s našom medicinskom sestrom i ove godine, kao i prošle, obilježili smo Dan za zdrave zube interaktivnom radionicom te odlaskom kod stomatologa koji je učenicima pregledao zube i uputio ih, po potrebi, na daljnje liječenje.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Majčin dan

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva pa smo i mi željeli obilježiti taj dan interaktivnom/kreativnom radionicom čitanja pjesama o majkama, ispunjavanjem radnih listova i izradom plakata – JA VOLIM MAMU...

                                                                                                     .


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Svjetski dan knjige

Kako bi obilježili Svjetski dan knjige, za učenike 5, 7. i 8. razreda održan je nastavni sat Put knjige od autora do čitatelja. Učenici su se upoznali s glavnim dijelovima knjige, naslovnom stranicom i informacijama koje nam ona daje te osobama koje susrećemo na Putu od autora do čitatelja.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Edukativna šetnja gradom

Povodom obilježavanja Dana grada, u ponedjeljak 16.4., stručne suradnice defektologinja i knjižničarka organizirale su edukativnu šetnju gradom kako bi učenici bolje upoznali grad u kojem žive. Upoznavši se ukratko s poviješću grada putem Power Point prezentacije, krenuli smo u spomenutu šetnju prema unaprijed izrađenoj karti - obišli smo Dom zdravlja, HEP, Hrvatsku poštu, Gradski muzej, Crkvu sv. Ane... neke od ustanova i znamenitosti grada Križevaca.

Po povratku u školu, izradili smo plakat vezan uz šetnju koji ćemo izlagati na trgu za Dan grada. 

   


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


vijesti

Izložba "Pisma Djedu Božićnjaku"

Autor: Tihana Doskočil, 24. 2. 2012. 12:54

U petak, 24.2.2012., posjetili smo Gradsku knjižnicu „Franjo Marković“ Križevci kako bi razgledali izložbu dječjih radova "Pisma Djedu Božićnjaku."

Turistički ured grada Križevaca pripremio je početkom prosinca Božićni poštanski sandučić koji je tijekom mjeseca bio izložen ispred ureda i u koji su zainteresirani, djeca i odrasli, mogli ubaciti pisma i crteže Djedu Božićnjaku. Kako su se u sandučiću našla vrlo zanimljiva pisma te lijepi crteži u kojima su djeca izrazila svoje božićne želje, u suradnji sa Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ dogovoreno je da se radovi objave i tako je nastala mala izložba dječjih radova.

Kako nam je bilo, pogledajte u Foto – galeriji.

 [više]

 Interaktivna radionica povodom Valentinova

Kako se bliži blagdan sv. Valentina, stručne suradnice Miranda Pijuk, Tihana Doskočil i medicinska sestra Martina Ječmenjak odlučile su za učenike 7. i 8. razreda te radnog osposobljavanja pripremiti interaktivnu radionicu povodom Valentinova.

U ugodnom ambijentu školske knjižnice ukrašene srcima voditeljice su s učenicima razgovarale o srcu kao organu (izgled, funkcija...), o zaljubljenosti, ljubavi, vrstama ljubavi, načinu iskazivanja istog te o tome kada se obilježava Dan zaljubljenih.

Uslijedila je Power Point prezentacija o legendi blagdana sv. Valentina te o običaju pisanja ljubavnih čestitki.

Kao završnu aktivnost, učenici su samostalno pisali ljubavne čestitke koje su voditeljice, kao članovi žiria, čitale i ocjenjivale te učeniku i učenici koji su napisali najljepše ljubavne čestitke, udjelile diplome za najljepše napisane ljubavne čestitke. S obzirom da su i ostale čestitke bile vrlo lijepo napisane, njihovi autori dobili su diplomu za sudjelovanje na radionici pisanja ljubavnih čestitki.

Kako nam je bilo, pogledajte u Foto-galeriji.


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!

Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Centar za odgoj,obrazovanje i rehabilitaciju Križevci / Matije Gupca 36, HR-48260 Križevci / www.centar-odgoj-obrazovanjeirehabilitacija-kc.skole.hr / ured@centar-odgoj-obrazovanjeirehabilitacija-kc.skole.hr
preskoči na navigaciju