preskoči na sadržaj
 

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci (dalje u tekstu: Centar) provodi program predškolskog odgoja i obrazovanja, koji se odnosi na rad s djecom od 3 do 7 godina starosti. Program se provodi u dvije skupine djece podijeljenih prema dobi.

U pedagoškoj godini 2020./2021. skupina „Točkice“ broji petero djece u dobi od 3 do 5 godina, a djecu kroz aktivnosti vodi odgajateljica Ines Habijanec. Skupina „Zvjezdice“ u kojoj borave djeca od 6 godina starosti, broji sedmero djece koje prolaze program predškole s odgajateljicom Ivanom Frbežar.

Osnovna svrha rada je poticati rani razvoj djece u onim razvojnim područjima u kojima postoje teškoće te maksimalno osamostaliti i pripremiti djecu za polazak u daljnje oblike školovanja i/ili osposobljavanja.

Obje skupine imaju podršku rehabilitatorice Helene Hlevnjak, koja uz rad u grupama, svakodnevno provodi i individualni rad s djecom u kabinetu vrtića. Cilj grupnog rada je prilagodba na aktivnosti, na vršnjake, razvijati pažnju, razvijati interes za funkcionalnu igru s naglaskom na  poticanje govora, motoričkog, emocionalnog i socijalnog razvoja. U individualnom radu potiču se gotovo sva razvojna područja, ovisno o potrebama koje dijete pokazuje uz naglasak na razvoj predvještina za učenje, fine motorike, grafomotorike, razvoja pažnje i koncentracije te poticanje emocionalnog razvoja u smislu izgrađivanja pozitivne slike o sebi i svojim sposobnostima.

Od velike važnosti je pružiti podršku i roditeljima pa je u tom cilju jednom tjedno rezerviran sat za individualni razgovor s roditeljima u kabinetu rehabilitatorice. Osim toga, roditelje djece koja pohađaju vrtić sudjeluju i na grupnim radionicama za roditelje „Rastimo zajedno“ koje provode jednom tjedno logopedinja i psihologinja.

Podršku u razvoju svoj djeci koja pohađaju naš vrtić pružaju i stručni suradnici Centra. Djeca svakodnevno odlaze na logopedske vježbe prema tjednom rasporedu stručnoj suradnici logopedici Nataši Mustić te u kabinet za poticanje senzorne integracije pedagoginji senzorne Sunčici Prugović-Ivšak. Prema potrebi i procjeni stručnog tima Centra individualnu podršku pruža i psihologinja Ivana Sopić Lumezi te stručna suradnica Ivana Jarček. Uz individualni rad provodimo i grupne aktivnosti u kabinetu za poticanje senzorne integracije jednom tjednom. Uz to, jednom tjedno nas posjećuje naša psihologinja kako bi pratila razvoj i napredak djece kroz neku grupnu aktivnost odnosno igru.

U vrtiću je osiguran topli obrok odnosno doručak, užina i ručak, a prema potrebi podršku u hranjenju i nadzor tijekom ručka pruža naša medicinska sestra Martina Jačmenjak. Za djecu koja tijekom dana spavaju, organizirano je spavanje od 12.30 – 14.30. Vrtić je otvoren od 7.30-15-00 svakog radnog dana. Neka djeca, ovisno o potrebama, teškoćama  i mogućnostima, pohađaju i redovni vrtić nekoliko dana u tjednu s ciljem daljnje integracije u redovni sustav školovanja. 

Sve roditelje koje žele više informacija ili čija djeca imaju potrebu za dodatnom podrškom u radu, pozivamo da se jave na broj 048/712-630.

TražilicaKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!


Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju