preskoči na sadržaj

Centar za odgoj,obrazovanje i rehabilitaciju Križevci

10. Tjedan cjeloživotnog učenja

Od 26.9. do 2.10.2016. godine obilježavamo 10. Tjedan cjeloživotnog učenja. Tim povodom pripremili smo niz aktivnosti, predavanja i radionica u našem Centru.

Prvu radionicu "Tihu čajanku" održali smo u ponedjeljak 26.9. s roditeljima naših učenika. Na radionici smo se upoznali s različitim načinima komunikacije pod vodstvom stručne suradnice Helene Strsoglavec i Mihaele Brkić.

U utorak 27.9. našim učenicima 6., 7. i 8. razreda došli su u goste učenici 8. razreda COOR-a Podravsko sunce. Pokazali smo im naše proizvode prirodne kozmetike i zajednički smo izradili sapun. Radionicu je vodila stručna suradnica Helena Strsoglavec. Uživali smo u zajedničkom druženju i veselimo se našem odlasku u Koprivnicu.

U utorak smo imali i još jednu radionicu "Tihu čajanku" za predstavnike osnovnih i srednjih škola.

Treći dan Tjedna cjeloživotnog učenja, 28.9., posvetili smo našem novouređenom kabinetu za senzornu integraciju. Organizirali smo otvorenje za ravnatelje i stručne suradnike osnovnih škola i vrtića, predstavnike Grada Križevaca i ostale zainteresirane. Pridružili su nam se gradonačelnik Branko Hrg, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor Igor Brkić sa stručnim suradnicama Martinom Matejaš Jurković i Tatjanom Strabić, ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca Dražen Bokan, ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci Mirjana Gregurek sa stručnom suradnicom Ljiljanom Kump i predsjednica Udruge "Maslačak" Tamara Premuš. Ravnateljica COOR-a Križevci  Marija Prodan obavijestila je prisutne o projektu Senzorna soba te kako smo skupili sredstva za opremanje kabineta. U kabinet je uloženo oko 110 000kn, od toga je 80 000 kn donacija Udruge RTL pomaže djeci, građevinski obrt HLE-MAR donirao je 5000 kn, Grad Križevci oko 20 000 kn i tvrtka KTC d.d. kameru u vrijednosti 2000 kn koja je važna za procjenu i dijagnostiku. 

Nakon toga, stručna suradnica Helena Strsoglavec održala je kratko predavanje o senzornoj integraciji. Gradonačelnik Branko Hrg zahvalio je svim obrazovnim institucijama na suradnji prethodnih godina i izrazio želju da Centar dobije status Centra potpore kako bi mogao pružati usluge ostalim ustanovama. Suradnju s vrtićima i školama nastaviti ćemo i dalje kroz nove rehabilitacijske programe i programe potpore. 

 

U četvrtak, 29.9., naši učenici 6., 7. i 8. razreda u pratnji stručne suradnice Mihaele Brkić i učiteljice Ane Budrović posjetili su COOR Podravsko sunce u Koprivnici gdje su sudjelovali na radionici Filcanje vune.

U četvrtak smo održali i posljednju radionicu „Tihu čajanku“ na kojoj su nam se pridružile ravnateljica Dječjeg vrtića Križevci Mirjana Gregurek i stručna suradnica Ljiljana Kump. Uživali smo u radionici i dogovorili daljnju suradnju putem radionica na kojima se upoznajemo s različitim oblicima komunikacije. Radionice su vodile stručne suradnice Helena Strsoglavec i Mihaela Brkić.

U petak, 30.9., imali smo posljednju aktivnost kojom smo obilježili 10. Tjedan cjeloživotnog učenja. To je bilo predavanje i radionica o senzornoj integraciji za roditelje naših vrtićanaca. Predavanje je održala stručna suradnica, pedagog senzorne integracije, Helena Strsoglavec u kabinetu za senzornu integraciju.

 


Edukacija za pomoćnike

Od 31.8.-2.9.2016. održana je edukacija za pomoćnike u nastavi u okviru projekta "Pomozimo jedni drugima II". Edukaciju su vodile ravnateljica COOR-a Marija Prodan te stručna suradnica Mihaela Brkić.


Izvješća projekata 2015./2016.

"Pružimo ruku!"

U okviru projekta "Pružimo ruku", učenici 6. i 8. razreda Centra su sa učiteljicom Mirjanom Vrdoljak i stručnom suradnicom Mihaelom Brkić, 17. 3. 2015. g., u utorak, posjetili Osnovnu školu "Grigor Vitez", Sveti Ivan Žabno. U radionici s učenicima, domaćinima, izrađivali smo uskrsne vjenčiće i patke. Bilo nam je jako lijepo družiti se, te se radujemo novom susretu.Radionica o higijenskim navikama djece

U petak, 6. 3. 2015., POOS 7-11 godina, pod vodstvom razrednice Dunje Radaković, mag. ped. soc.,  učili su putem konkreta o priboru za osobnu higijenu. Učenje je provedeno kroz zanimljivu igru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ruksak (pun) kulture

Prije zimskih praznika u naš Centar Ruksak (pun) kulture donio je puno veselja i zabave. Riječ je o projektu Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta  koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima. Većina naših učenika zbog specifičnih teškoća u razvoju rijetko odlaze u kazališta te smo se, javljajući se na ovaj projekt, nadali da će to biti prepoznato.

22.12.2014. imali smo dvije radionice. Prva radionica je bila za djecu vtićke dobi, nižih razreda i odgojno obrazovnih skupina. Bila je to dramsko-plesna radionica „Tri skockana praščića“, produkcije Gradskog kazališta Trešnja i Plesnog centra Tala.

Druga radionica, bubnjarska radionica koju je vodio Branko Trajkov, pod nazivom „Izgradnja zajednice zvukom, tišinom, ritmom“ zatresla je cijelu školu.

Hvala svima na lijepom programu!

    


Božićna radionica s volonterima

1.12. organizirali smo božićnu radionicu za volontere. Izrađivali smo božićne ukrase i nakit za jelku u holu škole. U radionici su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda i OOS 11-14 godina, volonteri iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog i volonterka Josipa Kelek. Voditeljice radionice bile su učiteljice Ivana Dugina i Helena Strsoglavec.

     


Volonteri

Tokom studenog posjetile su nas 4 skupine volontera, učenika Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog, koji su se uključili u redovan rad odgojno-obrazovne skupine 11-14 godina učiteljice Helene Strsoglavec. Uživali smo u zajedničkom druženju i veselimo se sljedećem susretu s volonterima.

         


Prijatelji volonteri

Krenuli smo s provođenjem projekta Prijatelji volonteri čije su voditeljice Mihaela Brkić i Helena Strsoglavec. Svaki tjedan doći će nam nekoliko učenika Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga koji će se uključili u rad OOS 11-14 godina.

5.11. stigla nam je prva grupa volontera.

 


8. tjedan cjeloživotnog učenja

Od 29.9 do 5.10.2014. obilježen je 8. tjedan cjeloživotnog učenja. Voditeljice projekta bile su Mihaela Brkić i Helena Strsoglavec.

Ove godine tema je bila Dobro je učiti, a naše aktivnosti su bile slijedeće:

30.9. šest naših učenika 2., 3., 4. , 5. i 6. razreda posjetili su COOR Podravsko sunce s učiteljicom Snežanom Premužić i stručnom suradnicom Mihaelom Brkić. Sudjelovali su na radionici Učimo zajedno gdje su naučili tehniku filcanja vunom s kojom su se prvi put susreli.

1.10. učenici COOR Podravsko sunce posjetili su naš Centar i sudjelovali na još jednoj radionici Učimo zajedno gdje smo čitali slikovnicu Listopad koja je izrađena u COOR Križevci u sklopu projekta Moja slikovnica. Nakon toga izrađivali smo ježa od kartona i kolaža. Učenicima COOR-a Podravsko sunce poklonili smo jednu slikovnicu Listopad.

2.10. održano je Županijsko stručno vijeće za edukacijsko-rehabilitacijski profil Koprivničko-križevačke županije u COOR-u Podravsko sunce u Koprivnici. Voditeljica ŽSV-a je Mihaela Brkić. Teme predavanja  bile su: Pedagoška dokumentacija, Montessori pedagogija (predavanje i radionica) i Moje e-twining iskustvo. Razmjenom iskustava dobili smo puno novih ideja za daljnji rad.

3.10. učenici Srednje škole Ivan Seljanec, smjer krojači, posjetili su COOR Križevci te sudjelovali na radionici Kako mi učimo gdje smo izrađivali nakit quilling tehnikom. Radionicu su vodile učiteljice Helena Strsoglavec i Sanja Kozarić. Gošćama smo poklonili naušnice od perlica koje su izradili učenici odgojno-obrazovne skupine 17-21 godine.

                 


Građanski odgoj i obrazovanje

Od ove školske godine provodimo program Građanskog odgoja i obrazovanja pa pogledajte što smo do sada realizirali...

         


Terenska nastava

U srijedu, 4.6.2014., učenici COOR-a bili su na terenskoj nastavi u Koprivnici. Po dolasku u grad, prošetali su centrom i parkom te od svojih učitelja čuli sve o gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji. Zatim je uslijedio prijem kod župana Darka Korena te zamjenika župana Ivana Pala koji su nas upoznali sa svojim radom i radom županije. Pogledali su i kratki film „Med Dravom i gorom“. Uslijedio je posjet Muzeju prehrane "Podravka" te na kraju ručak u COOR-u Podravsko sunce.

   


Zubar

Posjetili smo zubara, dr. Vesnu Šikač-Šanko s kojom imamo dugohodišnju suradnju te pregledali zube.

 


Projekt "Šuška"

U sklopu projekta "Šuška" naša suradnja s učenicima Srednje škole "Ivan Seljanec" Križevci, smjer krojači, se nastavila. Zajedničkim snagama izradili smo još jednu šušku te nekoliko pregača od recikliranog materijala.

 


Međužupanijsko natjecanje u prometu

U petak, 11.4.2014., učenici našeg Centra sudjelovali su na Međužupanijskom natjecanju u prometu u COOR-u Podravsko sunce Koprivnica osvojivši 2. mjesto ekipno iz pismenog i praktičnog djela testa.

 


Piknik

U sklopu Školskog preventivnog programa "Zdrav život", u četvrtak, 10.4.2014., pripremili smo piknik za naše učenike, učitelje, roditelje te prijatelje iz Udruge za pomoć osobama s MR. U goste su nam došli i učenici iz Srednje škole "Ivan Seljanec" Križevci, budući kuhari i konobari koji su pripemili ukusne salate i smoothie od voća i povrća. U veseloj atmosferi promovirali smo zdravu prehranu te se lijepo podružili.

 


 

U srijedu, 12.3.2014., održali smo radionicu u sklopu projekta "Šuška" na kojoj su bile prisutne djelatnice poduzeća Humana Nova iz Čakovca, Komunalnog poduzeća Križevci te učenice 1. razreda Srednje škole "Ivan Seljanec" Križevci, smjer krojači. Zajedno smo izradili šušku - fotelju od recikliranog tekstila.

     


Projekt "Šuška"

U suradnji Emmezete i Udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti Bioteka, proizašao je nagradni natječaj "Mali ekolozi - Velike nagrade!". Tako smo se i mi prijavili s projektom "Šuška" zajedno s 250 škola diljem RH. Ideja za spomenuti projekt rodila se nakon održane radionice djelatnica poduzeća Humana Nove iz Čakovca te Komunalnog poduzeća Križevci na Obrtničkom sajmu 2013. godine na kojoj smo izradili "šušku" - fotelju od recikliranog tekstila. U mjesecu veljači, u suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci, posjetili smo reciklažno dvorište u Cubincu, a nadalje nam slijede edukativna radionica spomenutih poduzeća za učenike te radionice izrade i šivanja uporabnih predmeta od recikliranog tekstila. Veselimo se ovom zanimljivom projektu te, naravno, i mogućim nagradama! :)

    


 

U ponedjeljak, 10.2.2014., u sklopu projekta "Prijatelj pomagač" naši učenici družili su se s prijateljima iz križevačke gimnazije. Na radionici povodom Valentinova izrađivali su ukrasne predmete i čestitke quilling tehnikom. Voditeljice radionica bile su profesorice Mihaela Brkić i Renata Vivek Božić.

   


Projekt "Moja slikovnica"

U sklopu projekta "Moja slikovnica" nastala je nova slikovnica "Volim zimu".

       


Radionica

U četvrtak, 30.1.2014., ravnateljica Centra, učitelji i stručni suradnici izrađivali su taktilne didaktičke materijale za internu primjenu u nastavi.

     


Ples u holu škole

Kako bi se opustili od svakodnevnih školskih obaveza, svaki drugi petak u mjesecu organiziramo ples u holu škole za svu djecu, učenike i učitelje našeg Centra.

       


Županijsko stručno vijeće za učitelje defektologe

9.01.2014. u našem Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju održano je Županijsko stručno vijeće za učitelje defektologe Koprivničko-križevačke županije. Iako je vrijeme školskih praznika, okupilo se čak četrdesetak stručnjaka s koprivničkog, đurđevačkog i križevačkog područja kako bi prisustvovalo predavanju na temu “Primjena aplikacija u okviru projekta ICT AAC”, koje je održao dr.sc. Marin Vuković sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu. Riječ je o tablet aplikacijama za potpomognutu komunikaciju namijenjenim osobama sa složenim komunikacijskim potrebama, poput osoba s Downovim sindromom ili poremećajem iz autističnog spektra. Upravo je križevački među prvim centrima u Hrvatskoj još sredinom prošle godine počeo koristiti ovakve aplikacije, između ostalog zahvaljujući i donaciji realiziranoj kroz humanitarnu akciju “Petaka za đaka/FIVE4KIDS” križevačke udruge P.O.I.N.T.

Razvijene aplikacije služe kao alati za komunikaciju osoba sa složenim komunikacijskim potrebama putem grafičkih i tekstualnih simbola kako bi se prikazali određeni predmeti, radnje ili koncepti. Dr.sc. Vuković je istaknuo da je svih šest do sad razvijenih aplikacija izrađeno u suradnji s domenskim stručnjacima s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, a još nekoliko ih je u pripremi. Aplikacije se u suradnji s udrugama i ustanovama koje okupljanju i rade s tim korisnicima kontinuirano unaprjeđuju, a njihovo korištenje se pokazuje izuzetno učinkovitim za poticanje i napredak u korištenju jezika, pismenosti, učenju, a kasnije možebitno i zapošljavanju te općenito podizanju kvalitete života osoba sa složenim komunikacijskim potrebama.

Kako instalirati, podesiti postavke i koristiti ove aplikacije predstavio je FER-ov stručnjak, razvijatelj softvera Ivan Slivar. Okupljeni su učitelji defektolozi pokazali posebno velik interes za aplikacijom e-Galerija, koja omogućuje slaganje priča pomoću niza sličica koje mogu biti fotografije snimljene integriranom kamerom uređaja, slike iz galerije uređaja ili simboli iz triju nekomercijalnih galerija. Aplikaciju Komunikator pak smatraju temeljem za prijenos informacija, stjecanje novih znanja i odgovaranje korisnika s jezičnogovornim teškoćama, razvojnom dispraksijom ili motoričkim odstupanjima. Zahvaljujući ovom projektu besplatno su dostupne i aplikacije Matematički vrtuljak, Slovarica, Matematička igraonica. Gostima s FER-a zahvale su uputili ravnateljica Centra Marija Prodan te voditeljica Vijeća Mihaela Brkić, koja je ovaj skup i organizirala.

Projekt pod nazivom “Kompetencijska mreža zasnovana na informacijsko-komunikacijskim tehnologijama za inovativne usluge namijenjene osobama sa složenim komunikacijskim potrebama (ICT-AAC)” sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a okuplja stručnjake s četiri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Grafički fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Filozofski fakultet. Projektnim aktivnostima prenosi se stručno znanje o potrebama i mogućnostima osoba sa složenim komunikacijskim potrebama, znanje o razvoju odgovarajućih softvera i hardvera za komunikaciju, kao i znanja o njihovom oblikovanju s institucija visokoškolskog obrazovanja na manja i srednja ICT poduzeća.

Iz sredstava  strategije grada Križevaca za razvoj školstva Centar je kupio još:

Smart TV, 2 laptopa, projektor, 5 iPada te je na taj način osuvremenjena metodika rada s djecom i učenicima koji polaze predškolski program i osnovnu školu u Centru.

 


U gostima

U sklopu nacionalnog projekta poticanja čitanja „Tulum s(l)ova“, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci ugostila je naše učenike 5., 6. i 7. razreda u školskoj knjižnici. Učenice koje su sudjelovale u spomenutom projektu čitale su nam prigodne tekstove o Božiću i darivanju. Uz  ugodno druženje, počastili su nas finim zalogajima koje su nam pripremili učenici kuhari/konobari, a razgledali smo i ostala zanimanja zanimljiva našim učenicima.

     


Predavanje policije

U srijedu, 4. prosinca, policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave Koprivničko-križevačke održale su predavanje u našem Centru vezano uz projekte „Nisi sam“ i „Dan kao san“.

Vezano uz projekt „Nisi sam“, tema predavanja bila je vršnjačko nasilje, nasilja putem modernih elektroničkih tehnologija s naglaskom na opasnosti koje „vrebaju“ na društvenim mrežama, na Facebooku.

Učenicima su prikazani video sadržaji koji ukazuju na neprihvatljivost nasilničkog ponašanja i kako prepoznati što je nasilje, na koji način reagirati. Također, govorilo se o sigurnosti na Internetu, na koji način podesiti sigurnosne postavke te zaštiti osobne podatke. Učenici su upoznati koje podatke nikako ne smiju objavljivati na društvenim mrežama i Internetu općenito.

Tijekom predavanja, održana je kraća radionica na način da su učenici pokazali svoje Facebook profile, educirani su kako da profil sigurnosno podese. Na interaktivnim primjerima, stripovima koji su bazirani poput kviza znanja, učilo se što su osobni podaci te kako ih se smije objavljivati.

Vezano uz projekt „ Dan kao san“ , govorilo se o sigurnosti doma, nas samih, kako se zaštiti od osoba koje bi mogle biti potencijalno opasne, kao počinitelji kaznenih djela, imovinskih delikata i prekršaja.

 

Učenicima je objašnjeno, kada su sami kod kuće, kako nikome ne otvaraju vrata, kako od službenih osoba treba tražiti identifikacijske isprave, isto tako da preko telefona ne razgovaraju s nepoznatim osobama te nikako da ne ostavljaju osobne podatke.

Predavanjima su bili nazočni i djelatnici škole, ravnateljica, stručni suradnici te medicinska sestra Martina Ječmenjak kao koordinator.


 

5.11.2013. održana je kreativna radionica u kojoj smo ukrašavali staklenke salvet tehnikom te izrađivali pahuljice quilling tehnikom i time započeli pripreme za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane.

Na radionici su sudjelovali:

roditelji učenika i učenici P.O.O.S. 14-17. godina s učiteljem Alenom Vitanovićem, prof.reh., učenici P.O.O.S. 7-11. godina s učiteljicom Anom Tomašić, prof.reh., učenici PSP-a s učiteljem Dariom Sokačem, prof. TZK, gimnazijalci volonteri i učiteljica Helena Strsoglavec, mag.rehab.educ., stručna suradnica Mihaela Brkić, prof.def. te ravnateljica COOR-a Marija Prodan, prof.def.

   


7. Tjedan cjeloživotnog učenja
Priloženi dokumenti:
7. TCU coor.pptx


7. Tjedan cjeloživotnog učenja

„Mi smo aktivni članovi lokalne zajednice“ je skup aktivnosti kojima su učenici i učitelji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci obilježili 7. Tjedan cjeloživotnog učenja. Cilj nam je bio osvijestiti koliko aktivni i korisni možemo biti u našoj lokalnoj zajednici i na oko malim djelima…

 Tako su :

- učenici 2., 3. i  4. razreda sa učiteljicama Sanjom i Renatom vrtićancima Gradskog vrtića poklonili prigodne pjesmice i izradili im pčelice,

 - učenici 5. i 7. razreda sa učiteljicom Mirjanom posjetili su Samostan sestara Bazilijanki, briga za starije i također im poklonili pjesmu i izradili im poklone,

-  učenici 6. i 7.  razreda sa učiteljicama Mihaelom i Ivanom izradili su straničnike koje su poklonili Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci,

- učenici P.O.O.S. 14-17. godina sa učiteljem Alenom te učiteljicama Snježanom i Kristinom posjetili su Reciklažno dvorište u Cubincu Komunalnog poduzeća te ponijeli radove izrađene od materijala iz kutije s narančastim poklopcem,

- u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci učitelj Darko pripremio je predavanje „Mi smo članovi EU“ za učenike 5., 6. i 7. razreda i P.O.O.S. 14-21  godine,

- posjetili su nas gimnazijalci 2., 3. i 4. razreda s profesoricom Sanelom Štubelj koje smo upoznali s učenicima P.O.O.S. 7-11 godina te ih pozvali da nam se pridruže u projektu „Prijatelji volonteri“.

Kroz navedene aktivnosti dodatno smo razvili svijest o pripadnosti lokalnoj zajednici, zemlji i Europi.

       

 


Biciklisti

Dana 29.5.2013. u našem Centru dva učenika uspješno su položili test za upravljanje biciklom za djecu mlađu od četrnaest godina. Predstavnik HAK-a, gospodin Dragutin Lepčić, uručio im je i vozačke dozvole.

 


"Sigurno u prometu"

Dana 8.5.2013. u Koprivnici je održano međužupanijsko natjecanje "Sigurno u prometu" za učenike s teškoćama u razvoju. Natjecanje je organizirala  PU Koprivničko-Križevačka, a naš Centar predstavljala su četiri učenika: Josip Tratnjak. Nikola Vučković, Luka Jelušić i Antonio Žganec te su osvojili treće mjesto.


Posjetili nas učenici Oš Ljudevita Modeca

U ponedjeljak, 22.04.2013., gosti naše školske kuhinje bili su učenici drugog razreda Oš Ljudevita Modeca s učiteljicom Sandrom Poje. Upoznali su se sa zanimanjem kuhar, postavljali su pitanja našim kuharicama, gđi. Ljiljani Kelek i Ani Topolovec te su saznali što se sve kuha u školskoj kuhinji, koja je hrana najzdravija za djecu, kakvu školu treba završiti da se postane kuhar, koju hranu kuharice najviše vole kuhati, a zatim su sami  namazali kruh i paštetu koju su i kušali. Naravno da pašteta baš i nije najzdravije jelo za djecu, ali je bilo najbrže za pripremiti. Zatim su se upoznali sa svojim vršnjacima drugog razreda naše škole u razredu profesorice Snežane Premužić i malo se podružili.


Dan otvorenih vrata

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca 2012. u COOR-u Križevci održan je, već tradicionalno, Dan otvorenih vrata.

Ove godine, za učenike, učitelje, roditelje/udomitelje i goste organizirali smo kreativnu radionicu izrade božićnog nakita tehnikom quilling, a voditeljica iste bila je Halyna Kubinska, dipl. učiteljica i knjižničarka iz Karlovca, autorica knjige "Čarolija quillinga - Ponovni život papira".

U radionici su sudjelovali učenici i učitelji Oš „Grigor Vitez“ Sv. Ivan Žabno u sklopu zajedničkog projekta „Pružimo ruke“ kojeg provodimo već 3. godinu.

U ugodnoj radnoj atmosferi izradili smo mnoštvo šarenog nakita kojim smo okitili božićnu jelku u holu škole, a naučili smo i jednu novu, zanimljivu tehniku koju ćemo zasigurno koristiti u daljnjem radu.

U isto vrijeme, naši mali predškolci sa svojim roditeljima izrađivali su igračke od tkanina.

           


Škole za Afriku

Ove školske godine COOR Križevci priključio se UNICEF-ovom projektu Škole za Afriku. Koordinatorica projekta, stručna suradnica knjižničarka Tihana Doskočil, učenike je kroz uvodnu radionicu upoznala s načinom i uvjetima života djece u Africi, a cilj je kroz različite aktivnosti skupiti novčana sredstva za školovanje afričke djece. Te aktivnosti tek slijede...

   


6. tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. I ove godine, po drugi puta, u kampanju se uključio Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci u obliku Sajma obrazovanja „Nikad nije kasno za učenje“.

Roditeljima, udomiteljima, predstavnicima OŠ „Vladimir Nazor“ te Radiju Križevci koji su se priključili u program, učitelji defektolozi, profesori tjelesne kulture, stručni suradnici i ravnateljica škole predstavili su kreativne radionice koje provode u svom radu s djecom s teškoćama u razvoju. Koordinator kampanje u COOR-u Križevci bila je Mihaela Brkić, prof. i ravnateljica Marija Prodan, prof. Kreativne radionice odvijale su se u razrednim odjelima na način da su se u rad uključili i gosti zajedno s učenicima, učiteljima i stručnim suradnicima.

Kada smo završili s radionicama, evaluirali smo pokazano, a povratne informacije bile su vrlo pozitivne što nam je poticaj za daljnju suradnju i uključivanje u projekte lokalne zajednice, županije i Republike Hrvatske.

Kako je to izgledalo, pogledajte u Foto-galeriji.


Projekt "Pružimo ruke"

Učenici, učiteljica Mirjana Vrdoljak i ravnateljica Marija Prodan posjetili su u utorak, 22. svibnja, školu "Grigor Vitez" Sv. Ivan Žabno u sklopu projekta "Pružimo ruke" kojeg zajedno provodimo treću godinu. Učenici i učitelji posjećuju se dva puta godišnje te provode zajedničke kreativne radionice. Voditeljica projekta u školi "Grigor Vitez" je stručna suradnica Nevzeta Zdunić, ravnateljica Nevenka Bajsić i prof. likovne kulture Ivančica Podhraški.

 


Sigurno u prometu

U utorak, 15.05., učenici  našeg Centra po prvi puta su polagali ispit za vožnju biciklom. Ovaj  program ostvarili smo u suradnji s AMK Križevci. Program se provodio od rujna do svibnja šk. god. 2011./12., a realizirali su ga učiteljica Dunja Radaković i instruktor AMK Dragutin Lepčić. Usmeni dio ispita učenici su polagali  u školi, a praktični na poligonu AMK uz podršku svojeg instruktora i predsjednika  AMK gospodina Stjepana Peršina te svojih učiteljica.

Svi učenici savladali su vožnju biciklom, a potvrde o položenom ispitu svečano će im biti uručene za Dan Centra, 18.05.

Kako je to izgledalo, pogledajte u Foto-galeriji.


Projekti

«MOJA SLIKOVNICA»

nositelj/i: Nevenka Mihalković – Parazajda, prof.; Mirjana Vrdoljak, prof.; Miranda Pijuk, prof.

CILJ/EVI:

Izrada tekstova, primjerenih učenicima s posebnim potrebama, što uključuje:

 • sažimanje umjetničkih tekstova
 • izrada originalnih tekstova
 • ilustriranje
 • izrada primjerenih zadataka

                                  

«GLOBALNO ČITANJE KOD UČENIKA S DOWN SINDROMOM»

            nositelj/i: Kristina Kranjčević, prof.

CILJ/EVI:

 • globalno čitanje
 • zapamćivanje slika, riječi
 • otkrivanje smisla pročitanih skupova riječi i rečenica

 

«SIGURNO U PROMETU»

nositelj/i: Dunja Radaković, prof.; Kristina Kranjčević, prof.;  

Snježana Mergon, prof.

CILJ/EVI:           

 • postići osposobljenost učenika da se uspješno snalaze u realnim prometnim
 • naučiti učenike da se koriste romobilom i biciklom/uključivanje u promet
 • promicanje prometne kulture, vrste prometala

 

«SENZORNA INTEGRACIJA»

            nositelj/i: Alen Vitanović, prof.; Darko Radaković, prof.

CILJ/EVI:

 • stimulacija: taktilne, vestibularne, proprioceptivne, auditivne i vizualne percepcije
 • integracija senzoričkih doživljaja

 

«BRIGA O ŽIVOTINJAMA»

            nositelj/i: Mihaela Brkić, prof.

 

«UČIMO INFORMATIKU»                            

            nositelj/i: Siniša Klasić, prof.

CILJ/EVI:

 • upoznati djecu s osnovama rada na računalu
 • ispisivanje dokumenata na pisaču
 • osnove interneta i komunikacije

 

«KRIŽEVAČKE CRKVE»

            nositelj/i: Renata Vivek Božić, dip. kth.

CILJ/EVI:

 • upoznavanje učenika s liturgijskim prostorom na području grada Križevaca

 

«TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA»

nositelj/i: svi učitelji defektolozi, stručni suradnici, učitelji tzk, vjeroučiteljica

 

 

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Travanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!

Forum
Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Centar za odgoj,obrazovanje i rehabilitaciju Križevci / Matije Gupca 36, HR-48260 Križevci / www.centar-odgoj-obrazovanjeirehabilitacija-kc.skole.hr / ured@centar-odgoj-obrazovanjeirehabilitacija-kc.skole.hr
preskoči na navigaciju