preskoči na sadržaj
ŽSV

U četvrtak, 4.5.2017., u našem Centru održano je još jedno Županijsko stručno vijeće za edukacijsko-rehabilitacijski profil Koprivničko-križevačke županije. Teme su bile: 

1. Lidija Miholković, mag.educ.rehab. - Potisanje socijalnih vještina kod djece s intelektualnim teškoćama

2. Ivona Hrg, mag. psihologije - Socijalne priče

3. Nevzeta Zdunić, prof.def. - Studijsko putovanje Udruge edukacijskih rehabiitatora grada Zagreba

Voditeljica: Mihaela Brkić, prof.def.

  

ŽSV

U srijedu, 15.2.2017., u našem COOR-u održano je Županijsko stručno vijeće za edukacijsko-rehabilitacijski profil Koprivničko-križevačke županije, a gost predavač bila je Jasna Held, pripovjedačica bajki.

 

ŽSV

Županijsko stručno vijeće za edukacijsko-rehabilitacijski profil Koprivničko-križevačke županije održano je 3.11.2016. 

Prezentirane su teme:

1. Izvještaj sa državnog stručnog skupa za voditelje županijskih stručnih vijeća, održanog u Korenici 21. i 22.10.2016. – Mihaela Brkić i Helena Strsoglavec
2. Možemo to riješiti medijacijom, nositelji aktivnosti Martina Golub Horvat, Ljubica Živko, Mirjana Šimek i Radmila Popović.

 

 

ŽSV u Centru

U četvrtak, 11.2.2016., održano je Županijsko stručno vijeće za edukacijsko-rehabilitacijski profil Koprivničko-križevačke županije s temama: 

1. Kvalitetniji život uz senzornu integraciju, neurofeedback i senzornu stimulaciju, dr.sc. Dajana Bulić

2. Rana intervencija u obitelji djeteta s neurorizikom na području Koprivničko-križevačke županije (primjer dobre prakse), Milica Vukobratović, mag.rehab.educ.

3. Neurofeetback, Barbara Ošust, prof.reh.

Voditeljica ŽSV-a: Mihaela Brkić, prof.reh.

Prirodna kozmetika

Ove školeske godine započeli smo s projektom Prirodna kozmetika čiji su nositelji stručna suradnica Mihaela Brkić i učiteljica Mirjana Vrdoljak. Tijekom prvog polugodišta izradili smo sol za kupanje, balzame za kožu i ulje za njegu lica, a u radionicama su sudjelovali svi naši učenici i učitelji. 

          

Izrada čarobnih pahulja

Tijekom jedanaestog mjeseca učenici su za vrijeme Individualnog rada da stručnom suradnicom Mihaelom Brkić, prof, def. izrađivali pahulje, u društvu lutkica iz njihovih omiljenih crtanih filmova.

Za PSP-a druga skupina učenika također je sa stručnom suradnicom Mihaelom Brkić, prof. def. izrađivala čarobno lijepe pahulje, kojima ćemo predvorje našeg Centra odjenuti u svečano ruho Božićnih i novogodišnjih blagdana.

Nastavak "Tihe čajanke"

U četvrtak, 5.11.2015. godine održana je još jedna radionica "Tihe čajanke", povodom Mjeseca svjesnosti o AAC (potpomognutoj komunikaciji). Voditeljice radionice bile su Helena Strsoglavec, mag.rehab. educ. i Mihaela Brkić, prof.def.

"Tiha čajanka"

29.10. 2015. g., povodom Mjeseca svjesnosti o AAC (potpomognutoj komunikaciji) održali smo "Tihu čajanku", a sljedeći tjedan imat ćemo još dvije. Isprobali smo različite načine komunikacije i stavili se bar na kratko u kožu naših učenika. Radionicu je vodila Helena Strsoglavec, mag.rehab.educ., uz pomoć stručne suradnice Mihaele Brkić, prof.def. Zahvaljujemo Ružici Magušić, prof. logoped, iz Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava na materijalima i podršci.

Radionica prirodne kozmetike

28.10.2015. g. održana je radionica prirodne kozmetike. Izrađivali smo balzam od cimeta i mandarine i jako smo zadovoljni. Sudjelovali su učenici POOS 11-14 godina, učenici 7. I 8. razreda, učenici PSP-a, sa svojim učiteljicama Mirjanom Vrdoljak i Helenom Strsoglavec, stručnom suradnicom Mihaelom Brkić, te pomoćnicima u nastavi, Borisom Nikšićem, Dijanom Fištrović i Ivanom Iveljićem. Veselimo se sljedećoj radionici i isprobavanju novih recepata.

Akcija "Šarene čarape"

U subotu, 21. 3. 2015. godine, povodom Međunarodnog dana osoba s Down sindromom, POOS 11-14 godina, s učiteljicom Helenom Strsoglavec, pomoćnikom u nastavi, Borisom Nikšićem i stručnom suradnicom Mihaelom Brkić, ušetala je u prvi dan proljeća u šarenim čarapama, te tako izrazila ljubav, poštovanje i naklonost prema svoj djeci i ljudima.

Izrada ljubičastih bedževa

U srijedu, 18.3. 2015. g., imali smo još jednu radionicu za izradu ljubičastih bedževa quilling tehnikom. Sudjelovali su učenici POOS 11-14 g. i gimnazijalci, te stručna suradnica Mihaela Brkić i učiteljica Helena Strsoglavec.

"Pružimo ruku!"

U okviru projekta "Pružimo ruku", učenici 6. i 8. razreda Centra su sa učiteljicom Mirjanom Vrdoljak i stručnom suradnicom Mihaelom Brkić, 17. 3., u utorak, posjetili Osnovnu školu "Grigor Vitez", Sveti Ivan Žabno. U radionici s učenicima, domaćinima, izrađivali smo uskrsne vjenčiće i patke. Bilo nam je jako lijepo družiti se, te se radujemo novom susretu.


Pripreme za Ljubičasti dan u COOR Križevci

Učenici Centra, tijekom ožujka, bave se izradom ljubičastih badževa, quilling tehnikom. Pozvali smo i goste drugih križevačkih škola, da nam se pridruže u izradi ljubičastih bedževa.

U četvrtak, 12. 3. 2015., posjetila nas je ekološka skupina s učiteljicom Anom Jurković, iz Osnovne škole "Vladimir Nazor". Upoznali su se s učenicima i djelatnicima Centra, te sudjelovali u radionici za izradu ljubičastih bedževa.

U petak, 13. 3. 2015. g., POOS 11.-14. godina, s učiteljicom Helenom Strsoglavec, i grupom gimnazijalaca, nastavlja izrađivati ljubičaste bedževe.

 

4. sjednica Stručnog povjerenstva Ureda za utvrđivanje psihofiz. stanj. učenika

U petak, 6. 3. 2015., u Centru je održana 4. sjednica Stručnog povjerenstva Ureda za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta/učenika za 1. b upisno područje. Na sjednicu su pozvani članovi Stručnog povjerenstva Ureda državne uprave u Koprivničko - križevačkoj županiji 1. b. upisnog područja, te predsjednici Stručnih povjerenstava škola s područja 1.b, radi dogovora o provedbi Plana upisa u prvi razrad osnovne škole za školsku godinu 2015./16.

ŽSV za edukacijsko-rehabilitacijski profil Koprivničko – križevačke županije

U Centru je u četvrtak, 5. ožujka, 2015. godine, u 15:00 h, održano ŽSV edukacijsko-rehabilitacijskog profila Koprivničko-križevačke županije.

Sanja Flajs Vidaković, prof. def. iz Đurđevca, prezentirala je projekt " Živim zdravo", u okviru kojeg je nastala i slikovnica.

Jasmina Vuković, prof. def. iz Bjelovara, upoznala nas je sa "Zvukoterapijom", primjenom u radu s učenicima, te smo isprobali blagodati Zvukoterapije i opustili se.

Individualan rad

U školskoj godini 2014./2015. u individualni rad kod stručne suradnice eduk.-rehab. profila u rad je uključeno petoro učenika prema predviđenom rasopredu. U radu se koristimo kreativnim tehnikama, aplikacijama na i-padu te didaktičkim igračkama.

 

Radionice za roditelje

U četvrtak, 27.11.2014., od 9 do 10:30 sati održana je prva u nizu od 10 radionica "Škola za uspješnije roditeljstvo". Sudjelovalo je 12 roditelja učenika COOR-a, a voditeljica je bila Mihaela Brkić, stručna suradnica educ.-rehab. profila.

     

Prijava na natječaj u sklopu DM-ove kampanje „Osmijeh za pet“

Plakat „Četkica i pasta za osmijeh moj, kao leptir u letu za cvijet tvoj“ izrađivali su učenici 1. razreda za vrijeme individualnog rada kod stručne suradnice edukacijsko-rehabilitacijskog profila Mihaele Brkić, prof def., s učiteljicom Helenom Strsoglavec, mag. educ. rehab. te u suradnji  s medicinskom sestrom Martinom Ječmenjak. 

8. tjedan cjeloživotnog učenja

Od 29.9 do 5.10.2014. obilježen je 8. tjedan cjeloživotnog učenja. Voditeljice projekta bile su Mihaela Brkić i Helena Strsoglavec.

Ove godine tema je bila Dobro je učiti, a naše aktivnosti su bile slijedeće:

30.9. šest naših učenika 2., 3., 4. , 5. i 6. razreda posjetili su COOR Podravsko sunce s učiteljicom Snežanom Premužić i stručnom suradnicom Mihaelom Brkić. Sudjelovali su na radionici Učimo zajedno gdje su naučili tehniku filcanja vunom s kojom su se prvi put susreli.

1.10. učenici COOR Podravsko sunce posjetili su naš Centar i sudjelovali na još jednoj radionici Učimo zajedno gdje smo čitali slikovnicu Listopad koja je izrađena u COOR Križevci u sklopu projekta Moja slikovnica. Nakon toga izrađivali smo ježa od kartona i kolaža. Učenicima COOR-a Podravsko sunce poklonili smo jednu slikovnicu Listopad.

2.10. održano je Županijsko stručno vijeće za edukacijsko-rehabilitacijski profil Koprivničko-križevačke županije u COOR-u Podravsko sunce u Koprivnici. Voditeljica ŽSV-a je Mihaela Brkić. Teme predavanja  bile su: Pedagoška dokumentacija, Montessori pedagogija (predavanje i radionica) i Moje e-twining iskustvo. Razmjenom iskustava dobili smo puno novih ideja za daljnji rad.

3.10. učenici Srednje škole Ivan Seljanec, smjer krojači, posjetili su COOR Križevci te sudjelovali na radionici Kako mi učimo gdje smo izrađivali nakit quilling tehnikom. Radionicu su vodile učiteljice Helena Strsoglavec i Sanja Kozarić. Gošćama smo poklonili naušnice od perlica koje su izradili učenici odgojno-obrazovne skupine 17-21 godine.

                 

Projekt "Prijatelji pomagači"

U sklopu projekta "Prijatelji pomagači", u suradnji s križevačkom Gimnazijom, održane su razne kreativne radionice.

   

 

U suradnji s učiteljima i stručnim suradnicima škole provode se razne kreativne radionice tjekom cijele školske godine, a najčešća tehnika je quilling koja se pokazala kao najzanimljivija i učenicima i učiteljima, ali i roditeljima i gostima.

       

7. Tjedan cjeloživotnog učenja

„Mi smo aktivni članovi lokalne zajednice“ je skup aktivnosti kojima su učenici i učitelji Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci obilježili 7. Tjedan cjeloživotnog učenja. Cilj nam je bio osvijestiti koliko aktivni i korisni možemo biti u našoj lokalnoj zajednici i na oko malim djelima…

 Tako su :

- učenici 2., 3. i  4. razreda sa učiteljicama Sanjom i Renatom vrtićancima Gradskog vrtića poklonili prigodne pjesmice i izradili im pčelice,

 - učenici 5. i 7. razreda sa učiteljicom Mirjanom posjetili su Samostan sestara Bazilijanki, briga za starije i također im poklonili pjesmu i izradili im poklone,

-  učenici 6. i 7.  razreda sa učiteljicama Mihaelom i Ivanom izradili su straničnike koje su poklonili Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci,

- učenici P.O.O.S. 14-17. godina sa učiteljem Alenom te učiteljicama Snježanom i Kristinom posjetili su Reciklažno dvorište u Cubincu Komunalnog poduzeća te ponijeli radove izrađene od materijala iz kutije s narančastim poklopcem,

- u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci učitelj Darko pripremio je predavanje „Mi smo članovi EU“ za učenike 5., 6. i 7. razreda i P.O.O.S. 14-21  godine,

- posjetili su nas gimnazijalci 2., 3. i 4. razreda s profesoricom Sanelom Štubelj koje smo upoznali s učenicima P.O.O.S. 7-11 godina te ih pozvali da nam se pridruže u projektu „Prijatelji volonteri“.

Kroz navedene aktivnosti dodatno smo razvili svijest o pripadnosti lokalnoj zajednici, zemlji i Europi.

       

Priloženi dokumenti:
7. TCU coor.pptx

Grupni program

U suradnji sa stručnom suradnicom knjižničarkom provodi se grupni program „Sretan sam jer sam dobar“ za učenike 8. razreda.

 

Interaktivne i kreativne radionice

U suradnji sa stručnom suradnicom knjižničarkom provode se razne radionice kroz cijelu školsku godinu.

Projektna nastava
 • Školski list

NAZIV PROJEKTA:

                                           «ŠKOLSKI LIST»

CILJ/EVI:

 • Praćenje kulturno-javnih, sportskih i drugih  događanja na razini Centra i lokalne zajednice te istraživanje tema  u skladu s interesima učenika
 • Poticanje učenika na samostalni rad

NOSITELJ/I:

 • Tihana Doskočil, stručna suradnica knjižničarka
 • Miranda Pijuk, stručna suradnica edukacijsko-rehabilitacijskog profila
 • Učenici i učitelji/ce svih razrednih odjela i POOS u Centru

NAMJENA:

 • Uključivanje u izradu školskog lista svih zainteresiranih učitelja i učenika
 • Praćenje događanja, u interesu učenika, tijekom nastavne godine

NAČIN REALIZACIJE:

 • Oformljavanje „uredništva“/učenika, odnosno, predstavnika za školski list, pojedinog razreda ili skupine
 • Rad nositelja projekta s izabranim učenicima/predstavnicima (način pisanje kratkog teksta na određenu temu, sortiranje učeničkih radova, izbor fotografija, dizajn.......tijekom sastanaka koji će se održavati na kraju svakog mjeseca)
 • Prezentacija/podjela školskog lista za Dan Centra

VREMENIK:

Tijekom školske godine 2012./2013.

TROŠKOVNIK:

 • Potrošni materijal vezan za izradu školskog lista

 

NAČIN VREDNOVANJA I KORIŠTENJA REZULTATA:

 • Razgovor s učenicima i učiteljima
 • Povratne informacije nakon podjele školskog lista djelatnicima Centra i gostima, povodom Dana Centra

 

 

 • Moja slikovnica

NAZIV PROJEKTA:

                                  „ MOJA  SLIKOVNICA“

CILJ/EVI:

Izrada tekstova, primjerenih učenicima s posebnim potrebama, što uključuje:

 • Sažimanje umjetničkih tekstova
 • Izrada originalnih tekstova
 • Ilustriranje
 • Izrada primjerenih zadataka

NOSITELJ/I:

 • Nevenka Mihalković-Parazajda, stručni suradnik logoped (sažimanje teksta)
 • Miranda Pijuk, stručni suradnik edukacijsko-rehabilitacijskog profila (ilustracija)
 • Mirjana Vrdoljak, učitelj defektolog (izrada zadataka)

NAMJENA:

 • Primjenjuje se u radu s učenicima u razrednim odjelima na satovima hrvatskog jezika
 • Može se primjenjivati i na satovima komunikacije u posebnim odgojno obrazovnim skupinama

NAČIN REALIZACIJE:

 • Tijekom školske godine, samostalno izrađujemo slikovnice (prema potrebama u nastavi) te ih koristimo  u suradnji s učiteljima defektolozima.

VREMENIK:       

 • Tijekom školske godine 2012./2013.

TROŠKOVNIK:

 • Papir (160.gr.) - 200,00 kn
 • Toner ( crni, u boji) – 1.000,00 kn
 • Korice za uvez, spirale, korice za spiralni uvez – 300,00 kn
 • Flomasteri – 100,00 kn 

NAČIN VREDNOVANJA I KORIŠTENJA REZULTATA:

 • Primjena slikovnica u razredima/skupinama Centra
 • Povratne informacije od učitelja defektologa koji su primjenjivali izrađene slikovnice u razredu/skupini

 

Priloženi dokumenti:
KOKA.pdf

TražilicaKalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!


Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju