preskoči na sadržaj
U vrtiću
Radi povećanog interesa za upis djece u ustrojbenu jedinicu predškolskog odgoja našeg Centra, te porasta broja djece koja su pohađala vrtić tijekom 2020., ravnateljica Mihaela Brkić iskazala je potrebu prema osnivaču za potrebom dodatnog zapošljavanja stručnjaka edukacijskog rehabilitatora. Zahvalni smo što je osnivač Grad Križevci prepoznao potrebu i važnost istoga, te podržao zapošljavanje edukacijskog rehabilitatora. 2021. godinu započeli smo u optimističnom raspoloženju, osnaženi za još jednog stručnjaka.
A kako je protekao prvi tjedan nakon povratka djece u vrtić? Naši vrtićanci su puno toga radili, snjegović je glavna tema ovog tjedna. Sva već djeca znaju, dvije grude, mala i velika, nos od mrkve, gumbići i lonac na glavi - to je snjegović pravi!
 
Međunarodni dan djeteta

Povodom Međunarodnog dana djeteta naši vrtićanci izdvojili su jedno od najbitnijih prava djeteta, a to je da svako dijete ima pravo na igru!

Vrtić na daljinu

Dječji vrtić Centra šalje malu pomoć za mame, tate, bake, djedove i sve ostale koje provode vrijeme s djecom kod kuće čuvajući pri tome ne samo njihovo zdravlje, veće zdravlje svih nas.

Draga djeco i roditelji, naš vrtić Vam predlaže još nekoliko aktivnosti, igara i pjesama za naredne dane, čuvajte se, mazite se, a vaše će tete naći još puno zanimljivih aktivnosti da vam olakšaju ove dane koje provodite s djecom kod kuće.
Mislimo na vas iako smo daleko, Vaše tete.
 smiley

 

 

                     

U senzornom kabinetu

Grupni rad s našim vrtićancima u kabinetu za poticanje senzorne integracije. 

Projekt "Živjeti zdravo u vrtiću"

U sklopu projekta "Živjeti zdravo u vrtiću" naša medicinska sestra Martina provela je interaktivnu radionicu s vrtićancima o zdravim prehrambenim navikama. Od raznog voća, meda i cimeta izradili su ukusan i zdrav smoothie. 

Grupni rad

Grupni rad s našim vrtićancima u kabinetu za poticanje senzorne integracije.

Vrtićanci u šk. knjižnici

Naši vrtićanci otkrili su novu zanimljivu društvenu igru u školskoj knjižnici, a to je gladni kuhar uz kojeg lako učimo boje, brojeve, ali i vježbamo strpljenje.

Vrtićanci u senzornoj sobi

Kako bismo što više obogatili program predškolskog odgoja i time poticali, kako individualni, tako i grupni razvoj, od veljače 2020. počinjemo provoditi i grupni rad u kabinetu za poticanje senzorne integracije. Aktivnost ćemo provoditi jednom tjedno, a naša pedagoginja senzorne integracije Helena Strsoglavec vodit će vrtićance kroz čarobne igre senzoričkog svijeta uz podršku odgojiteljica Ivane Frbežar i Ines Habijanec te rehabilitatorice Martine Matejaš Jurković.

Vrtić

U cilju što kvalitetnije realizacije zadataka i aktivnosti, u našem vrtiću prostor je prilagođen potrebama djece i organiziran u skladu s glavnim metodama rada koje se svakodnevno prožimaju u radu: vizualizacija, konkretnost, pristupačnost, praktičnost.
U obje dvorane imamo više odjeljaka za provođenje aktivnosti kroz grupni i individualni rad: kutić za čitanje gdje svakodnevno u grupnom radu nastojimo potaknuti i održati pažnju,slušanje, poticati neverbalni i verbalni govor; kutić za likovni izražaj i glazbeni kutić gdje učimo i stvaramo pjesmice i koristimo instrumente, što je također oblik emocionalnog i socijalnog izražaja; kutić za igre na podu i slobodnu igru, kutić za usmjerene igre iz kojih izdvajamo mnogo premetaljki, didaktičkih slagalica, umetaljki, nizaljki i slično; kutić za predškolce gdje razvijamo i potičemo predvještine za učenje, kutić za odmor.

Na ovaj način igra, zadatci i aktivnosti postaju funkcionalniji, a djeca su motivirana i lakše se prilagođavaju ritmu i zahtjevima, što na koncu dovodi do osjećaja sigurnosti i zadovoljstva.

      

Vrtićanci u školskoj knjižnici

Naši vrtićanci jednom tjedno posjećuju školsku knjižnicu. Ovaj put su slušali priče o životinjama te igrali društvenu igru s nestašnim crvom.

Dani kruha

I naši najmlađi, vrtićanci, obilježili su Dane kruha izradom ukusnih peciva.

    

Kreativna radionica povodom Valentinova

U srijedu, 5.2.2014., održana je kreativna radionica povodom Valentinova naših vrtićanaca i njihovih roditelja. Izrađivali su ukrasne predmete quilling tehnikom.

     

Posjet Dječjeg vrtića "Čarobna šuma"

U utorak, 27.3., djecu iz  vrtića Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci posjetila su djeca novootvorenog vrtića „Čarobna šuma“. Zajedničkim snagama obojili su veliku uskrsnu pisanicu te se družili i  igrali.

Ovom suradnjom  želi se razvijati  druženje i prijateljstvo djece dvaju vrtića bez obzira na međusobne različitosti.

Kako nam je bilo, pogledajte u Foto-galeriji.

TražilicaKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!


Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju