preskoči na sadržaj
 

Briga o djeci s teškoćama u razvoju u našem gradu Križevcima sistematski započinje 1970. godine u OŠ "Vladimir Nazor" u odjelima posebnog programa. Isti su započeli s radom u prostoru na Nemčićevom trgu, a 1980. sele u prostore same škole.

Prostori u školi nisu bili adekvatni i prilagođeni radu s djecom s teškoćama u razvoju te 1995. pokrećemo projekt za izgradnju novog Centra koji je projektiran 2000. godine (PRODAN d.o.o.). Projekt je prihvaćen od strane Grada Križevaca i Koprivničko - križevačke županije te uz pomoć MZOS-a i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi 2003. godine izgrađena je nova školska zgrada. Građevinske radove izvelo je poduzeće RADNIK d.d.

Od tada djelujemo kao područni odjeli OŠ "Vladimir Nazor", a 2006. godine postajemo samostalna ustanova pod nazivom Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Ravnateljica Centra od 11./2005. do 31.8.2018. - Marija Prodan.

Od 01.09.2018. – ravnateljica je Mihaela Brkić.

Djelatnost Centra obuhvaća: odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi s većim teškoćama u razvoju, odgoj i osnovno obrazovanje djece sa sniženim intelektualnim sposobnostima, odgoj,obrazovanje i rehabilitaciju djece i mladih s autizmom i značajno sniženim intelektualnim sposobnostima ( do 21. godine ). U okviru rehabilitacije u specijaliziranim kabinetima provode se logopedski tretman, kineziterapija i program poticanja senzorne integracije.

U sklopu Centra djeluje i logo-kabinet u kojem se svakodnevno pruža pomoć djeci polaznika obavezne male škole i vtića Čarobna šuma, te OŠ Ljudevit Modec Križevci koja imaju poteškoće glasa i govora i poteškoće u čitanju i pisanju.

Polaznici Centra su djeca i mladi s područja grada Križevci i pripadajućih općina, te grada Vrbovca i okolnih mjesta.

Upis polaznika u Centar vrši se tijekom čitave godine temeljem rješenja Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije.

NAŠA VIZIJA:

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci je ustanova koja kroz suvremeni multidisciplinarni pristup i timski rad pruža djeci i svim osobama s teškoćama kvalitetan odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kako bi bili osposobljeni za što samostalniji život i inkluziju u socijalnu zajednicu. Kroz otvorenost, poticajnu atmosferu i suradnju pomažemo svakoj osobi s teškoćama da u svim životnim dobima ostvaruje svoj puni potencijal i osigura svoje mjesto u zajednici.

NAŠA MISIJA:

Misija nas stručnih i ostalih djelatnika Centra obrazovanje i rehabilitaciju Križevci je da svojim djelovanjem kroz raznolike odgojno-obrazovne, rehabilitacijske i radne sadržaje podržimo i osnažimo osobe s teškoćama svih dobnih skupina u njihovom razvoju a njihove obitelji, druge stručnjake i širu zajednicu ojačamo u zajedničkim naporima da naša sredina bude mjesto uspješna života za svakog pojedinca s teškoćama.
TražilicaKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!


Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju