preskoči na sadržaj
Senzorna integracija

Senzorna integracija se neprestano odvija u svakome od nas. To je način na koji naš mozak prima, obrađuje i reagira na poruke iz različitih osjetila. Listopad je mjesec svjesnosti o senzornoj integraciji i tim povodom održana je radionica u kabinetu za poticanje senzorne integracije za učenike 5. - 8.razreda. Radionicu su održale učiteljica Snežana Premužić i stručna suradnica Helena Strsoglavec.

  

Međunarodni dan rijetkih bolesti

28.2.2018. obilježava se Međunarodni dan rijetkih bolesti. Tim povodom priključili smo se kampanji "Zagrli za rijetke" s ciljem podizanja javne svijesti o rijetkim bolestima.

              

Edukacija
Stručna suradnica Helena Strsoglavec završila je edukaciju iz Neuro-senzo-motorne integracije refleksa prema Masgutovoj (MNRI) - Arhetipski refleksi. Edukacija je organizirana u Centru VaLMod u Varaždinu od 2.-4. listopada 2017.godine. Predavačica je bila Lori Burgees iz Edukacijskog instituta Dr.Svetlane Masgutove (SAD). 
MNRI je metoda kojom se stimulira neurološki razvoj i integraciju primarnih pokreta, refleksa, koordinacijskog sustava i mogućnosti za optimalno funkcioniranje, razvoj i učenje. Metoda dr. Masgutove je usmjerena poticanju refleksnih obrazaca čime se stimuliraju urođene motoričke sposobnosti potrebne za motoričko pamćenje i senzomotoričku usklađenost. 
Arhetipski pokreti predstavljaju bazu za razvoj primitivnih refleksa, a kasnije za razvoj namjernih, kontroliranih pokreta.
 
 
ATAAC 2017.

Djelatnice COOR-a Križevci Ivana Dugina Baran i Helena Strsoglavec i ove godine sudjelovale su na Konferenciji o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji koja se održava od 13-15.9.2017. u hotelu Westin. Prvi dan bio je posvećen djelatnicima ustanova koje rade s djecom s teškoćama u razvoju školske i predškolske dobi, a drugi dan pružateljima usluga: bolnicama, centrima za odgoj i obrazovanje. Neki od najboljih svjetskih stručnjaka pričali su o metodama potpomognute komunikacije i tehnologiji koja uvelike može pomoći u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Svi sudionici mogli su isprobati različitu asistivnu tehnologiju i sudjelovati na radionicama.

#ATAAC 2017
Edukacija pomoćnika u nastavi

U školskoj godini 2017./2018. u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci zaposleno je 11 pomoćnika u nastavi putem projekta "Pomozimo jedni drugima III".

Edukaciju za pomoćnike u nastavi organizirala je i koordinirala stručna suradnica Mihaela Brkić koja je u COOR-u Križevci koordinator projekta. Prvi dan edukacije Mihaela Brkić je pomoćnike u nastavi upoznala s organizacijom rada u Centru, vrstama teškoća naših korisnika i djece s teškoćama općenito. Drugi dan edukacije stručna suradnica Helena Strsoglavec održala je radionice „Tihu čajanku“ i iskustvenu radionicu „U tuđim cipelama“. Zadnji dan edukacije stručna suradnica Ivona Hrg održala je predavanje i radionicu na temu komunikacije i profesionalnih odnosa. 

          

Šk. godina 2016./2017.

PROJEKTI

„Poticanje senzorne integracije kod djece jasličke dobi“ – projekt se provodi u suradnji s Dječjim vrtićem Križevci. Projekt je prezentiran na Regionalnog smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Ovogodišnja smotra održana je 7.3.2017. u Križevcima u Dječjem centru Mariapoli. Voditeljice projekta su stručna suradnica Helena Strsoglavec i Marija Falat Harča, odgojiteljica iz Dječjeg vrtića Križevci.

    

„Igra, komunikacija i senzorna integracija“ – ciljevi projekta su poticanje komunikacijskih vještine kod djece s višestrukim teškoćama i korištenje metoda potpomognute i nadomjesne komunikacije kroz igru u kabinetu za senzornu integraciju. Uz stručnu suradnicu Helenu Strsoglavec voditeljice projekta su Sunčica Prugović Ivšak, prof.reh. i Ana Pavlović, mag.rehab.educ.

    

Stručna suradnica bila je uključena i u druge školske projekte u šk.godini 2016./2017.: „Obilježavanje 10. Tjedna cjeloživotnog učenja“, „Pružamo podršku“, „Prijatelji volonteri“ …

 

RADIONICE I PREDAVANJE U SENZORNOJ SOBI

Otvorenje senzorne sobe 28.9.2016. - za ravnatelje i stručne suradnike osnovnih škola i vrtića, predstavnike Grada Križevaca i ostale zainteresirane.

Predavanje i radionica za roditelje vrtićkih skupina 30.9.2016.

Europski dan sporta 30.9.2016.

  

Posjet skupine predškolaca iz Dječjeg vrtića svetog Josipa 30.11.2016.

  

24.2.2017. godine, održali smo radionicu na kojoj su se okupili roditelji i učenici POOS od 7-11 godina i POOS od 7-11/11-14 godina te učiteljice, asistenti i stručne suradnice. Ovom radionicom našoj učenici i njenoj obitelji pružili smo podršku i ohrabrenje uoči operativnog zahvata.

  

Povodom Dana Centra našoj djeci i učenicima pripovjedačica narodnih bajki Jasna Held poklonila je pripovijedanje bajki.

TražilicaKalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!


Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju