preskoči na sadržaj
 

Na radnom mjestu stručnog suradnika psihologa

u našoj školi je

Ivana Sopić Lumezi

Kontakt: 048/712-630

e-mail: ivana.sopic-lumezi@skole.hr

 

 

RADNO VRIJEME:

8 - 14

Individualni razgovori s roditeljima:

petak: 12 – 13 h

 

Rad psihologa u školi definiran je kroz Standarde rada psihologa u osnovnim i srednjim školama:

Psiholog u školi radi s djecom, njihovim roditeljima, učiteljima i stručnim suradnicima. U individualnom i grupnom radu koristi se znanjima iz raznih područja psihologije (razvojna psihologija, psihologija učenja i poučavanja, socijalna psihologija, psihologija motivacije, komunikacijska psihologija, klinička psihologija, psihologija roditeljstva i druga područja). 

U radu s djecom psiholog radi na poticanju njihovog razvoja. Pri tome prepoznaje individualne potrebe djeteta, provodi individualna i grupna savjetovanja, provodi psihološku procjenu učenikovih mogućnosti, prepoznaje specifične poteškoće u učenju i pomaže u postizanju boljeg školskog uspjeha, prepoznaje poteškoće u ponašanju i odnosima s vršnjacima, emocionalne i obiteljske poteškoće te pomaže učenicima da ih prevladaju. Osim toga psiholog pomaže djeci razvijati odgovarajuće mehanizme suočavanja i prevladavanja stresnih događaja i kriznih situacija. Razvija i provodi programe prevencije nepoželjnih ponašanja, radi na jačanju samopouzdanja, samopoštovanja, sigurnosti i učenju socijalnih vještina. Psiholozi provode i programe prevencije zlostavljanja djece u osnovnim školama te psihološke krizne intervencije.

U radu s roditeljima psiholog pruža podršku i potporu roditeljima u suočavanju s izazovima roditeljstva. Tako im pomaže prepoznati i razumjeti razvojne i individualne potrebe djece i kako u skladu s njima reagirati te pruža podršku u razvoju roditeljskih vještina i komunikaciji. Kroz predavanja, radionice i individualni rad radi na edukaciji roditelja o raznim temama, na uključivanju roditelja u aktivnosti vezane uz školu i pomaže u uspostavljanju kontakata s drugim institucijama.

U radu s učiteljima i stručnim suradnicima psiholog pomaže u prepoznavanju razvojnih i individualnih potreba učenika, putem predavanja, radionica i individualnog rada provodi edukacije o raznim temama iz područja psihologije te svojim stručnim znanjima doprinosi razvoju odnosa između učenika i učitelja.

Zadaća je psihologa da provodi istraživanja, razvija programe i projekte te da se stručno usavršava i nadograđuje svoja znanja kako bi i na taj način doprinio razvoju sudionika u odgojno-obrazovnoj ustanovi, školi.

TražilicaKalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Dali konj kada se nalazi u kasu dodiruje u svakom trenutku podlogu :-)!


Forum

Korisni linkovi
Dnevni tisak


Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju